» آرشیو اخبار » ارائه محصولات رمزارز حلال در یک پلتفرم دیفای
محصولات رمزارز حلال

ارائه محصولات رمزارز حلال در یک پلتفرم دیفای

29 شهریور 1401 11

به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، پلتفرم رمزارز مرحبا دیفای (Marhaba DeFi) مستقر در استرالیا به تازگی اعلام کرده است محصولات رمزارز حلال در این پلتفرم به شدت مورد استقبال قرار گرفته است. این مجموعه قرار است با هدف عرضه مجموعه‌ای از محصولات جدید مطابق با قوانین اسلامی تا پایان سال 2022 به طور کامل راه اندازی شود.

این پلتفرم که در سال 2020 تاسیس شد، بر پایبندی محصولات و خدمات خود به قوانین “مالی اسلامی” تمرکز داشته و به نحوه افزایش سرمایه مشاغل و افراد مطابق با شریعت یا قوانین اسلامی اشاره دارد. نقیب محمد (Naquib Mohammed)، بنیانگذار و مدیر عامل مرحبا دیفای در گفتگو با کوین تلگراف گفت که تعداد کاربران فعال کیف پول غیرامانی و چند زنجیره‌ای سهال (Sahal Wallet) از زمان راه اندازی تاکنون به حدود 40 هزار نفر افزایش یافته است.

محصولات رمزارز حلال

تبلیغات جام جهانی قطر

“مردم به پلتفرمی نیاز دارند که بتوانند از طریق آن، به راحتی به تمام توکن‌هایی که با آن کار می‌کنند اعتماد نمایند، بنابراین مجبور نیستیم در پلتفرم‌های مختلف به دنبال گزینه‌های مطلوب باشیم؛ از دانشمندان یا متخصصان اسلامی مختلف استفاده کنیم و از آنها بپرسیم که آیا می‌توانم در این پروتکل، این توکن یا این استراتژی سرمایه گذاری کنم یا خیر؟»

او می‌افزاید: «شما فقط یک کیف پول دانلود می‌کنید و این کیف پول هر چیزی را که در اکوسیستم رمزارز حلال است به شما ارائه می‌دهد».

ارائه محصولات رمزارز حلال

“مرحبا” که در عربی به معنای «خوش آمدید» است، چهار محصول رمزارز همسو با قوانین اسلامی دیگر نیز در برنامه خود دارد که قرار است امسال منتشر ‌شود. محمد مدعی است این «اکوسیستم سرتاسر حلال» برای کسانی خواهد بود که به دلیل عدم رعایت شریعت از این بازار کناره گیری می‌کنند.

وی با معرفی صرافی تیجارکس (TijarX)، می‌گوید این اولین صرافی غیرمتمرکز حلال (DEX) برای توکن های دارای پشتوانه کالا، راه حل های سپرده گذاری حلال در حوزه دیفای (DeFi)، پلتفرم تجمیع نقدینگی و نسخه جدیدی از بازار توکن های غیرمثلی حلال (NFT) است.

“ویژگی اساسی فناوری بلاکچین شفافیت آن است، تغییر ناپذیر است، بنابراین وارد کردن امور مالی اسلامی به بلاکچین، تفکری کاملاً منطقی می‌باشد. به دلیل شفافیت، بلاکچین همان قطعه‌ای است که این پازل را کامل می کند”.

اولین محصولات رمزارز حلالی که این ماه در صرافی غیرمتمرکز تیجارکس لیست می شوند، نقره و طلای توکنیزه شده با پشتوانه ذخایر شمش واقعی و حسابرسی شده خواهند بود. محمد می‌گوید چیزهای دیگری مانند گندم، جو، سویا و کاکائو باید به این پلتفرم اضافه شوند.

وی ضمن اشاره به ادامه داشتن پروسه تکامل این پلتفرم اذعان داشت که هیچ چیزی به این پلتفرم اضافه نمی‌شود، مگر اینکه فرآیند بررسی کامل و انطباق آن با شریعت را پشت سر بگذارد. وی تضمین می‌کند که ارائه‌دهنده نقدینگی نه تنها قدرت کافی برای مدیریت حجم معاملات را دارد، بلکه از قوانین اسلامی نیز پیروی می‌کند.

«اگر کسب‌وکاری مطابق شرع نباشد، اگر حلال نباشد، نمی‌توانیم آن را در این پلتفرم لیست کنیم. همه این‌ها فرآیندی بسیار زمان‌بر و فشرده است، اما ما با علاقه به کار خود ادامه می‌دهیم.»

ظاهراً ساخت پلتفرم سپرده گذاری M.I.R.O آن به دلیل دشواری رسیدگی به انطباق محصولات با شریعت، هشت ماه طول کشیده است. این پلتفرم سپرده‌گذاری بر اساس یک مفهوم اسلامی تحت عنوان “جعاله” استوار است و محمد آن را به عنوان “پاداشی برای کار” توصیف می کند. کاربران در قبال سپرده‌گذاری در این پلتفرم «کمیسیونی» دریافت می‌کنند که بخشی از سهم درآمد این بستر برای انجام کارهایی درون پلتفرم ازجمله شرکت در حاکمیت و رأی‌گیری در مورد پیشنهادها می باشد.

برداشت نقدینگی “مرحبا” بر روی یک ترتیب تقسیم سود و زیان مالی اسلامی جداگانه به نام «مضاربه» کار می‌کند که در آن یک طرف سرمایه را تأمین کرده و طرف دیگر نیروی کار را تأمین می‌کند و هر دو در سود و زیان این کار شریک هستند. محمد توضیح می‌دهد که دریافت سود یا بهره در اسلام استثماری تلقی می‌شود، به همین سبب، برداشت نقدینگی برای کسانی که به دلیل اعتقاداتشان از پذیرش سود منع شده‌اند، به نحوی خواهد بود که آنها را در معرض محصولات سبک مشابه قرار می دهد.

افزون بر این، “مرحبا” ارائه راه‌حل‌هایی برای کسب‌وکارهای اسلامی با استفاده از NFTها را نیز در دستور کار دارد و در همین راستا با پنج سازمانی که از NFT استفاده خواهند کرد، شریک شده است.

در ماه آوریل، Marhaba اولین گواهینامه حلال NFT را صادر کرد. در آن زمان نقیب محمد این اقدام را زمینه ای خواند برای این که شخصاً از قابلیت استفاده و پذیرش این محصولات رمزارز حلال اطمینان حاصل کرده و شفافیت بیشتری در مورد اعتبار گواهی حلال به کاربران خود عرضه کند.

گفتنی است که قرار است صرافی تیجارکس (TijarX) روز 27 سپتامبر (5 مهر)، بازار اصلاح شده NFT آن اواخر اکتبر (اوایل آبان) و M.I.R.O، و برداشت نقدینگی به ترتیب هفته های اول نوامبر (اواسط آبان) و دسامبر (اواسط آذر) به صورت زنده راه اندازی شوند.

مترجم: مرضیه مظاهری
منبع: cointelegraph

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×