بیت کوین به کدام سمت خواهد رفت؟
آیا اکنون که بیت کوین نتوانسته سطح 25هزار دلاری خود را حفظ کند، باید انتظار ریزش قیمت را داشته باشیم؟
به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، بیت کوین (BTC) در تاریخ 15 آگوست (24 مرداد) پس از تست مقاومت 25 هزار دلاری خود، دچار 5 درصد افت قیمت شد. این حرکت باعث از بین رفتن 150 میلیون دلار پوزشن لانگ در بازار شد و برخی از معامله گران را به پیشبینی سقوط قیمت تا محدوده 18 هزار دلار وا داشت.
این روند همزمان بود با سقوط ارزش سهام شرکتهای فناوری ازجمله غول چینی تنسنت (Tencent) که انتظار میرود اولین افت درآمد سه ماهه خود را به ثبت برساند. به گفته تحلیلگران، انتظار میرود که درآمد سه ماهه این شرکت چینی حدود 19.5 میلیارد دلار باشد که 4 درصد کمتر از سال قبل است.
علاوه بر این، در 16 آگوست (25 مرداد)، بانک سرمایه گذاری سیتی (Citi investment bank)، فروش سهام شرکت زوم (Zoom Video Communications) را پیشنهاد کرده و افزود که ریسک این سهم (ZM) بالا است. تحلیلگران توضیح دادند که شرایط چالش برانگیز پس از کرونا، به علاوه رقابت با تیمهای مایکروسافت، باعث کاهش 20 درصدی سهام ZM شده است.
این شرایط منفی همچنان سرمایهگذاران ارز دیجیتال را تحت تأثیر قرار میدهد، به طوری که ناکامی بیت کوین در شکستن مقاومت 25 هزار دلار باعث شده تا معاملهگران اهداف زیر 17 هزار دلار را پیشبینی کنند.
تریدرهای مارجین با وجود افت بیت کوین از 25 هزار دلار، همچنان صعودی هستند
با بررسی بازارهای مارجین و آپشن (اختیار معامله)، میتوانیم دید خوبی از موضع تریدرهای حرفهای به دست بیاوریم. به عنوان مثال، اگر نهنگها و بازارسازها با نزدیک شدن بیت کوین به مقاومت 25 هزار دلار، پوزشنهای لانگ خود را کاهش دهند، این یک سیگنال نزولی است.
معاملات مارجین به تریدرها امکان میدهد تا از صرافی مورد نظر پول قرض بگیرند تا اندازه معامله خود و در نتیجه سود خود را چند برابر کنند. برای مثال، یک تریدر مارجین میتواند با قرض/وام گرفتن استیبل کوینها به پوزشن لانگ خود روی بیت کوین افزوده و اندازه سود (یا ضرر بالقوه) خود را افزایش دهد.
از سوی دیگر، قرض گیرندگان بیت کوین تنها میتوانند این رمزارز را شورت (Short) کرده و روی کاهش قیمت آن شرطبندی کنند. برخلاف قراردادهای فیوچرز، بین معاملات لانگ و شورت مارجین همیشه تعادل وجود ندارد.
نسبت وام مارجین USDT/BTC در صرافی اوکی اکس. منبع: OKX
نمودار بالا نشان میدهد که نسبت مارجین تریدرهای صرافی OKX نزدیک به عدد 14 ثابت مانده است در حالی که قیمت بیت کوین طی دو روز 6.3 درصد افزایش داشت و پس از رسیدن به مقاومت 25 هزار و 200 دلار دچار افت قیمت شد.
طبق دادهها، تریدرهای حرفهای پوزشنهای صعودی خود را حفظ کردهاند و حتی بعد از افت 5.5 درصدی بیتکوین در ۱۶ اوت، شاهد افزایش معاملات شورت در بازار نبودیم.
وضعیت حنثی بازارهای آپشن بیت کوین
در مورد اینکه آیا بیت کوین مجدداً به سمت مقاومت 25 هزار دلاری حرکت خواهد کرد یا خیر، تردید وجود دارد، اما شاخص انحراف دلتای 25 درصدی میتواند زمانهایی که تریدرها با قاطعیت روی افزایش یا کاهش قیمت شرطبندی میکنند را به ما نشان دهد.
این شاخص حجم قراردادهای اختیار خرید (Call) و اختیار فروش (Put) را با یکدیگر مقایسه کرده و زمانی که ترس بر بازار حاکم باشد مثبت میشود.
اگر معامله گران از سقوط قیمت بیت کوین ترس داشته باشند، این شاخص به بالای 10 درصد افزایش پیدا خواهد کرد. در سوی مقابل، هیجان عمومی تریدرها بابت صعود قیمت باعث کاهش این شاخص به منفی 10 درصد و پایینتر میشود.
انحراف دلتای 25 درصدی قراردادهای آپشن 30 روزه بیت کوین. منبع: Laevitas.ch
همانطور که در بالا نشان داده شد، شاخص دلتا 25% از 11 آگوست به بعد تقریباً ثابت بوده و در بیشتر مواقع بین 5% و 7% در نوسان بوده است. این محدوده خنثی در نظر گرفته میشود و نشان میدهد معامله گران آپشن روی صعود یا نزول قیمت به یک اندازه ریسک میکنند.
اگر تریدرهای حرفهای احساس «ترس» میکردند، این معیار به بالای 10 درصد میرسید.
علیرغم وضعیت خنثی بازار آپشن، نرخ وام مارجین صرافی OKX نشان میدهد که نهنگها و بازارسازها معاملات لانگ خود را پس از کاهش 5.5 درصدی قیمت بیت کوین در 16 آگوست حفظ کردهاند. به همین دلیل، سرمایه گذاران باید با بهبود شرایط اقتصاد جهانی، منتظر تست مجدد مقاومت 25000 دلار باشند.
مترجم: شهریار قلی پور
منبع: Cointelegraph