» آرشیو اخبار » وضعیت بازار: افزایش قیمت بیتکوین همزمان با سقوط بازار سهام
وضعیت بازار: قیمت بیتکوین

وضعیت بازار: افزایش قیمت بیتکوین همزمان با سقوط بازار سهام

5 مهر 1401 6

به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، پس از رکودی نسبی که روزهای پایانی هفته گذشته سراسر بازار رمزارزها را فراگرفت، بیتکوین و اتر هفته جدید را در سطوحی بالاتر آغاز کردند. این درحالی است که پیش از این تغییر مسیر، هر دو دارایی به زیر حمایت‌های روانی خود سقوط کرده بودند.

قیمت بیتکوین (BTC) همزمان با افزایش 1.9 درصدی حجم معاملات، شروع به افزایش کرد ولی، همچنان در یک بازه محدود به حرکت ادامه می‌دهد. در حال حاضر، رمزارز اول بازار بالاتر از مقاومت روانی 20 هزار دلار در نوسان است. این افزایش قیمت، ارزش کلی بازار بیتکوین را به حدود 388 میلیارد دلار رسانده است.

در همین حال، قیمت اتر با افزایش قابل توجه 8 درصدی به 1387 دلار رسیده و به این ترتیب، ضریب همبستگی 30 روزه خود با قیمت بیتکوین را همچنان در حدود 0.78 حفظ کرده است. گفتنی است که ضریب همبستگی معمولاً به صورت عددی بین 1 و 1- تعریف می‌شود و به ترتیب بر یک رابطه مستقیم و یک رابطه کاملاً معکوس دلالت دارند.

تبلیغات جام جهانی قطر

قیمت رمزارزها

با توجه به این رابطه متقابل قدرتمند، تعجب آور نبود که قیمت و حجم معاملات اتریوم هم جهت با رهبر خود حرکت کرد. عرضه دومین دارایی دیجیتال بزرگ بازار، از زمان انتقال به مکانیزم اجماع اثبات سهام، تا 8400 واحد افزایش یافته است. اگر این انتقال صورت نمی‌گرفت، تخمین‌ها نشان می‌داد که عرضه اتر در همین بازه زمانی بیش از 140,000 واحد افزایش می‌یابد.

روز دوشنبه، تقویم اقتصادی نسبتاً آرامی را سپری کردیم ولی امروز معامله‌گران منتظر انتشار داده‌های سنتی تأثیرگذارتر برای کالاهای بادوام و نرخ فروش مسکن در آمریکا هستند. در همین حال، در بازار درآمدهای ثابت، می‌بینیم که بازده دو ساله خزانه‌داری آمریکا تا 4.3 درصد افزایش یافته است که آخرین بار در ماه آگوست 2007 (مرداد 86) مشاهده شده بود.

به این ترتیب، منحنی بازده بین اوراق خزانه 2 ساله و 10 ساله معکوس باقی می‌ماند، زیرا نرخ‌های اوراق قرضه 2 ساله بالاتر از اوراق 10 ساله می‌باشد. منحنی بازده معکوس نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران در مقایسه با وام‌های بلندمدت، ریسک بالاتری را برای وام‌های کوتاه‌مدت می‌پذیرند.

آنچه که از قدیم مرسوم بوده است، منحنی‌های بازده معکوس زمینه‌ای برای رکود اقتصادی هستند که بر تمام دارایی‌های ریسکی، از جمله ارزهای دیجیتال، تأثیری منفی خواهد گذاشت.

در بازار سهام ایالات متحده نیز سقوط سنگینی را شاهد بودیم، به‌طوری که میانگین صنعتی داوجونز (DJIA)، نزدک کامپوزیت و S&P 500 به ترتیب 1.1٪، 0.8٪ و 1٪ کاهش را در آخرین جلسه معاملات خود ثبت کردند.

در بازار کالاها، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 2.4% کاهش، زیر 80 دلار در هر بشکه معامله می شود. نفت خام برنت اروپا نیز 2.3 درصد کاهش یافت و به زیر 85 دلار رسید. این درحالی است که قیمت گاز طبیعی 3 درصد افزایش یافت. قیمت مس که اغلب به عنوان معیاری برای سلامت اقتصادی استفاده می‌شود، 1.3 درصد کاهش یافت. قیمت طلا نیز همین مقدار کاهش را شاهد بوده‌ است.

تحلیل تکنیکال قیمت بیتکوین

همزمان با افت بازارهای سنتی، قیمت بیتکوین در حال صعود است

علیرغم آشفتگی در بازارهای مالی سنتی، بیتکوین روز دوشنبه عملکرد نسبتاً خوبی از خود نشان داد. این عملکرد از آن جهت جالب توجه است که معمولاً قیمت این دارایی تمایل زیادی به حرکت هماهنگ با شاخص فناوری نزدک کامپوزیت نشان می‌دهد.

همانطور که اشاره شد، روز دوشنبه بازارهای مالی سنتی عمدتاً به دلیل ترس از رکود جهانی روندی کاهشی را درپیش گرفتند. در همین حال، به دنبال انتشار اخباری مبنی بر احتمال افزایش شدید نرخ بهره توسط بانک انگلستان، پوند انگلیس تا پایین‌ترین سطح تاریخی خود کاهش یافت. با این اقدام، بانک انگلستان به فهرست رو به رشد بانک‌های مرکزی اضافه می‌شود که سیاست‌های پولی تهاجمی و افزایش شدید نرخ بهره را اتخاذ کرده‌اند.

در این بین، وضعیت بیتکوین به طور قطعی خنثی به نظر می‌رسد. سقف کوتاه مدت قیمتی که در اواسط ماه آگوست (اواخر مرداد) در حدود تراز 24 هزار دلار ثبت شد، نقطه آغاز یک روند کاهشی مداوم بوده است که با نوسانات فراوان، قیمت را به سطح کنونی آن در حدود 20 هزار و 200 دلار رسانده است.

با این حال، بازار مشتقات در این زمان، نشانه‌ای از خوش بینی ندارند. همانطور که می‌دانید، بهره باز در بازارهای آپشن بر اساس قیمت اعمال (strike price) شاخصی برای ارزیابی تمایل به ریسک‌پذیری در بازار است. به نظر می‌رسد که با کاهش بهره بازار کال آپشن‌ها (اختیار معاملات خرید) این تمایل کاهش یافته است.

افزون بر این، نسبت فروش به خرید ( put/call ) بهره باز معاملات آپشن نیز افزایش یافته است که به نوبه خود، نشان دهنده افزایش تمایلات نزولی قیمت بیتکوین در کوتاه مدت است.

از منظر تکنیکال، به نظر نمی‌رسد دلیلی برای هشدار وجود داشته باشد، اما هنوز برای خوش‌بینی زود است. شاخص مقاومت نسبی (RSI) در نمودار بیتکوین نیز اکنون عدد 42 و پایین‌تر از خط میانی را نشان می‌دهد. گفتنی است که ارقام بالاتر از 70 این اندیکاتور حاکی از آن است که یک دارایی بالاتر از ارزش منصفانه خود معامله می‌شود، در حالی که سطوح 30 و کمتر از آن، وضعیتی معکوس را نشان می‌دهند.

در بازار آلتکوین‌ها نیز شاهد هستیم که بخش زیادی از آنها همگام با رهبر خود مسیری رو به رشد را در پیش گرفته‌اند. رمزارزهای بزرگ بازار همگی با رشد 3 تا 7 درصدی به حرکات مثبت خود ادامه می‌دهند. در این میان، پولکادات با جهش 9 درصدی خود پیشتاز است.

پس از رونمایی بایننس از طرح جدید توکن‌سوزی خود، لونا کلاسیک (LUNC) بیش از 60% جهش داشت ولی در چشم انداز بلندمدت، بعید است که این اقدام بتواند اثر مطلوبی که معامله‌گران انتظار دارند را در پی داشته باشد.

میکر (MKR)، نئو (NEO)، لیدودائو (LDO)، و استپن (GMT) ازجمله آلتکوین‌های کوچکتر بازار هستند که امروز با رشدی دو رقمی مواجه شده‌اند.

در نهایت، ارزش تجمعی بازار رمزارزها امروز به حدود 973 میلیارد دلار رسیده و حدود 40 درصد از آن در اختیار بیتکوین قرار دارد. ناگفته نماند که شاخص ترس و طمع در بازار نیز امروز عدد 20 در منطقه “ترس شدید” را نشان می‌دهد.

مترجم: مرضیه مظاهری

منبع: coindesk

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×