افزایش قیمت نفت با زمزمه تقاضای بیشتر چین
به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، قیمت نفت روز دوشنبه در میان معاملات پر تنش افزایش یافت، زیرا با اصلاح سیاست پولی نامنظم چین و تا حدی با ترس از اینکه تورم بالا و هزینه های انرژی می تواند اقتصاد جهانی را به سمت رکود بکشاند، جبران شد.
بهای معاملات آتی نفت برنت تا ظهر امروز، با ۹۷ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش، به ۹۲.۶۰ دلار در هر بشکه رسید که در برابر کاهش ۶.۴ درصدی هفته گذشته، در حال بهبودی است. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا پس از کاهش 7.6 درصدی در هفته گذشته، 85 سنت یا 1 درصد افزایش یافت و به 86.46 دلار رسید.
دنیس کیسلر، معاون ارشد تجارت در BOK Financial گفت: «تورم ایالات متحده همچنان موضوع اصلی است و با توجه به اینکه فدرال رزرو حداقل تا سال آینده نرخ بهره را افزایش خواهد داد، ترس از تشدید تخریب تقاضا وجود دارد.
بانک مرکزی چین روز دوشنبه در حالی که نرخ بهره کلیدی خود را برای دومین ماه بدون تغییر نگه داشت، وامهای سیاستی میانمدت سررسید را به نشانه این که سیاست پولی سست حفظ خواهد شد، لغو کرد.
یک مقام ارشد اداره ملی انرژی روز دوشنبه گفت که پکن همچنین ظرفیت تامین انرژی داخلی را به میزان زیادی افزایش خواهد داد و کنترل ریسک در کالاهای کلیدی از جمله زغال سنگ، نفت، گاز و برق را بالا خواهد برد.
یکی دیگر از مقامات دولتی در کنفرانس خبری در پکن گفت که چین ظرفیت های ذخیره کالاهای کلیدی را بیشتر افزایش خواهد داد.
انتظار می رود چین در این هفته اطلاعات تجاری و اقتصادی را منتشر کند. اگرچه رشد تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم این کشور می تواند نسبت به سه ماهه قبل بهبود یابد، اما سیاست سختگیرانه رئیس جمهور شی برای کووید-19 باعث شده است که اقتصاد شماره 2 جهان با بدترین سال عملکرد تقریباً نیم قرن اخیر روبرو شود.
با نگاهی به آینده، انتظار میرود که قیمت نفت بیثبات باقی بماند، زیرا کاهش تولید توسط اوپک پلاس باعث تشدید عرضهها در آستانه تحریم اتحادیه اروپا بر نفت روسیه میشود، در حالی که دلار قوی آمریکا و افزایش بیشتر نرخ بهره ناشی از فدرال رزرو آمریکا، افزایش قیمتها را محدود میکند.
جیمز بولارد، رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس، روز جمعه گفت که تورم “مضر” شده و مهار آن دشوار است و مستلزم ادامه “افزایش نرخ بهره” از طریق افزایش سه چهارم درصدی است.
کشورهای عضو اوپک و متحدان آنها، از جمله روسیه، روز یکشنبه پس از آن که کاخ سفید با تشدید جنگ لفظی با عربستان سعودی، ریاض را به اجبار متهم کرد برای تأیید کاهش شدید تولید که در این ماه توافق شده بود و گفت عربستان به زور این توافق را پذیرفته است.
منبع: رویترز