» آرشیو اخبار » چند درصد واکسن های صنعت دامداری داخلی است؟
چند درصد واکسن های صنعت دامداری داخلی است؟

چند درصد واکسن های صنعت دامداری داخلی است؟

6 مهر 1401 6

صنعت دامداری و طیور کشور با چالش های بسیاری مواجه است و در این میان نیز تولید و عرضه واکسن های دامی و طیور از جمله مباحثی است که به گفته فعالان این بخش تا حد زیادی پیشرفت کرده است و از سوی تولید کنندگان صنعت دام و طیور به طور خاص، غالب واکسن های اصلی وارداتی است و تولیدات داخل در حد تامین تمام نیاز کشور نیست.

به گزارش گذارنیوز، «سهیلا مرادی، معاونت تحقیقات و فناوری یک موسسه تحقیقات واکسن، در این خصوص و در پاسخ به این سوال که در بحث واکسن های دام و طیور چه جایگاهی از نظر کیفیت و حجم تولید در سطح خاورمیانه داریم، می گوید: از نظر کیفی و کارایی واکسن های داخل به خصوص واکسن های تولیدیِ مجموعه‌ای که در آن مشغول هستم را تایید می کنم و کشورهایی هستند که در برخی فیلدها از جمله دامی و طیوری خواستار واکسن های ما هستند و مشکلی نیست.

تحریم ها تاثیر چندانی بر برقراری ارتباط با موسسات تحقیقاتی بین المللی ندارد

مرادی افزود: با این وجود به نظر بنده مجموعه هایی که صرفا کاری را خود انجام بدهند، مطمئناً پیشبردی نخواهند داشت. بنابراین یک مجموعه تحقیقاتی-تولیدی خوب است که از بیرون هم بازخوردهایی در ارتباط با تحقیقات و تولیدات دارد، آنها را می بیند و در مجموعه مطرح می سازد و در ادامه بر اساس آن تصمیم گیری کنند.

تبلیغات جام جهانی قطر

بر اساس این گزارش، یکی از اصول پویا ماندن موسسات تحقیقاتی، ارتباط داشتن با موسسات تحقیقاتی بین المللی است. مرادی در پاسخ به این سوال که آیا ارتباطات موسسات تحقیقاتی کشور به خصوص در حوزه تولید واکسن دام و طیور تحت تاثیر تحریم ها دچار اختلال شده است یا خیر نیز گفت: موضوع تحریم ها موضعی است که سالها است با آن روبرو هستیم و امر جدیدی نیست، اما طبق ضوابط و مقرراتی که وجود دارد و در وزارت جهاد کشاورزی آیین نامه های آن اعمال می شود، با دیگر موسسات بین المللی تعامل داریم.

در حالی که تولید کننده های واکسن دام و طیور کشور از واردات بی رویه واکسن های خارجی گلایه دارند و معتقدند تولید کننده های داخل توان تامین نیاز بازار و خودکفایی در این حوزه طی چند سال آینده را دارند، فعالان صنعت دام و طیور کشور معتقدند این شرکت ها تنها چند واکسن را تولید و عرضه می کنند و اصلی ترین واکسنهای این صنعت از خارج تامین می شود.

وی ادامه داد: این مراودات بین المللی می تواند در زمینه برقراری یک کارگاه آموزشی باشد، می تواند در ارتباط با این باشد که افرادی به ایران بیایند و در مجموعه های تحقیقاتی دوره ببیند و از داده هایی که به دست می آورند، در جهت پیشرفت کشور خود، در این حوزه، استفاده کنند.

مرادی افزود: به هر حال، ما فعالان این حوزه گروه هایی جهانی هستیم که با رفع کرونا، این ارتباطات بیشتر هم می شود و قطعا تولیدات جدیدی در این میان رقم می خورد.

تاثیر کاهش بودجه بخش تحقیقاتی بر تولید واکسن در کشور

بر اساس این گزارش، یکی از مسائلی که در بودجه امسال مطرح و اعمال شد کم کردن بودجه موسسات تحقیقاتی بود که از سوی برخی مورد انتقاد نیز قرار گرفت. به خصوص اینکه کشاورزی کشور از سنتی بودن و عدم وارد شدن علم به این حوزه ضربه می بیند.

رسولی، دیگر فعالِ تولید واکسن و سرم، در پاسخ به این سوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه کاهش بودجه چقدر در حوزه کاری تولید واکسن دام و طیور اثر سوء گذاشته است، گفت: مسائل بودجه ای در کل مملکت زنجیره وار وجود دارد و همه به نوعی به هم وابسته هستند. یعنی این تاثیر در کل مملکت رخ داده و مطمئنا حوزه کاری ما هم متاثر از این موضوع بوده است.

وی ادامه داد: البته به نظر بنده اگر دیدگاه خود را درست کنیم و معتقد باشیم برای مردم کار می کنیم، با بودجه های کم هم می توان قدم های خوبی برداشت. کما اینکه با توجه به شعار سال از طریق سازمان دامپزشکی همکاری های دوجانبه ای در تولید واکسن ها و فراورده های دامی و طیوری در حال صورت گرفتن است و این همکاری به سمتی می رود که از میزان واردات کاسته شود.

واردات بی رویه واکسن های خارجی؛ چالش تولیدکنندگان داخل

از سوی دیگر بر اساس این گزارش، در حالی که به گفته خداویردی، معاون تشخیص و مدیریت درمان سازمان دامپزشکی، نیاز کشور به واکسنهای دام، طیور و آبزیان بین ۹ تا ۱۰ میلیارد دُز است و تولید کنندگان داخلی معتقدند توان تولید بخش قابل توجهی از نیاز کشور را دارند، برخی تولید کنندگان صنعت دام و طیور این ادعا را درست نمی دانند. به طوری که ناصر نبی پور، رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار تهران، به خبرنگار بازار گفت: بالغ بر ۹۰ درصد از واکسن های مصرفی در این صنعت از خارج می آید و تنها چند واکسن داریم که یک یا دو شرکت داخلی آن را تولید می کنند.

این در شرایطی است که برخی سازندگان واکسن دام و طیور از واردات بی رویه تولیدات مشابه خارجی در این حوزه گلایه‌مند هستند. به طوری که پیش از این محمد کاوه ای، مدیر فروش یک موسسه تولیدکننده واکسن های دامی و طیور، به بازار گفت: یکی از مشکلاتی که به طور خاص در شرکتهای تولید کننده داخلی دیده می شود این است که محصولات مشابه وارداتی بسیار زیادی داریم.

در حالی که به طور ویژه در واکسنهای دامی، تولیدکنندگان داخلی توان تولید دارند، اما واردات بی رویه در این واکسنها مشکل ساز شده و درخواست ما از سازمان دامپزشکی این است که در این زمینه اقداماتی انجام بدهند.

منبع: بازار

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×