قیمت نفت سه شنبه ۱۱ مرداد اعلام شد
به گزارش گذارنیوز، به نقل از رویترز نوشت: نگرانی سرمایهگذاران در مورد تقاضای جهانی نفت بهدنبال اطلاعات ضعیف تولید کارخانهای در بسیاری از کشورها قیمت نفت را پایین آوردهاست.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷۵ سنت معادل ۰٫۷۵ درصد کاهش به ۹۹ دلار و ۲۸ سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۶۱ سنت معادل ۰٫۶۵ درصد کاهش ۹۳ دلار و ۲۸ سنت معامله میشود.
نفت خام برنت در روز گذشته به ۹۹ دلار و ۹ سنت رسید که پایینترین رقم از پانزدهم ژوییه را نشان میداد. نفت آمریکا هم تا ۹۲ دلار و ۴۲ سنت پایین آمد که ضعیفترین عملکرد آن از چهاردهم ژوییه بود.
نگرانی سرمایهگذاران در مورد کمبود جهانی عرصه نفت و ترس از رکود احتمالی اقتصاد دنیا قیمت نفت را بیثبات کردهاست.
ترس از رکود اقتصاد پساز گزارشاتی مبنیبر کند شدن رشد تولید کارخانهای در آمریکا، اروپا و آسیا در ماه جاری میلادی شدت گرفت. کاهش تقاضای جهانی و محدودیتهای کرونایی در چین تولید را پایین آوردهاست.
این کاهش قیمت در شرایطی صورتگرفته که شرکتکنندگان بازار منتظر نتیجه اجلاس اوپک و متحدانش در سوم ماه اوت برای تصمیمگیری در مورد سطح تولید در ماه سپتامبر هستند.
برخی عقیده دارند عربستان اوپک پلاس را مجبور به افزایش تولید خواهد کرد.
طبق گفته برخی منابع اوپک پلاس، این ائتلاف یک افزایش نسبی تولید برای ماه سپتامبر خواهد داشت. اما برخی عقیده دارند سطح تولید تغییری نمیکند.
دراینبین، آمریکا در روز دوشنبه برخی شرکتهای چینی و سایر شرکتها را به اتهام فروش دهها میلیون دلار نفت و محصولات نفتی ایران به شرق آسیا تحریم کرد.
اوپک در ماه گذشته میلادی ۲۸.۹۸ میلیون بشکه در روز تولید داشت که ۳۱۰ هزار بشکه بیشتر از ماه ژوئن بود.
به نقل از رویترز، نظرسنجی از اقتصاددانها در روز دوشنبه نشان میداد اوپک ۳۱۰ هزار بشکه در روز نفت بیشتری در ماه ژوئیه تولید کرده تا بتواند جبران کاهش تولید نیجریه و لیبی را کرده باشد.
تولید نفت اوپک ۳۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت
اوپک در ماه گذشته میلادی ۲۸٫۹۸ میلیون بشکه در روز تولید داشت که ۳۱۰ هزار بشکه بیشتر از ماه ژوئن بود.
این ارقام نشان میدهد اعضای اوپک ۶۰ درصد از افزایش تولیدی را که در قرارداد اوپک پلاس تصویب کرده بودند عملی کردهاند.
این گزارش همچنین نشان میدهد حدود ۲۴۰ هزار بشکه از این ۳۱۰ هزار بشکه افزایش تولید از سوی ۱۰ عضو اوپک انجامشده است و ۱۵۰ هزار بشکه در روز آن متعلق به عربستان است. اما این کشور هنوز هم تا هدف تولید خود فاصله دارد. امارات، کویت و عراق هم تولید خود را افزایش دادهاند.
هدف اوپک پلاس افزایش ۴۱۲ هزار بشکهای تولید در ماه گذشته میلادی بود که تنها ۳۱۰ هزار بشکه در روز آن محقق شدهاست. این ائتلاف در حال لغو کامل قرارداد کاهش تولیدی است که در اوج همهگیری کرونا در ۲۰۲۰ تصویبشده بود، اما بسیاری از اعضا نتوانستهاند به سهمیههای خود برای افزایش تولید برسند.
رویترز این نظرسنجی را در آستانه اجلاس اوپک پلاس در سوم ماه اوت برگزار کردهاست. این ائتلاف قرار است سطح جدید تولید برای ماه سپتامبر را اعلام کند. آنهم در شرایطی که آمریکا تلاش میکند افزایش تولید نفت را جهت پایین آوردن قیمت آن تشویق کند.
رئیسجمهور آمریکا در ماه گذشته از عربستان دیدار کرد اما نتوانست به هیچ قراردادی برای افزایش تولید اوپک برسد.
منبع: تجارت نیوز