سطح 76 قبلاً حمایت شده است، بنابراین منطقی است که یک سطح روانی ویژه بوده و مورد توجه بازار قرار گیرد. حتی اگر بخواهیم به بالاتر از آن حرکت کنیم، شاهد میانگین متحرک 50 روزه (EMA 50) خواهیم بود که درست بالای رنج 80 دلار است. تا زمانی که تقاضا در سراسر جهان شروع به افزایش نکند، به احتمال بسیار زیاد شاهد یک بازار «محو شدن رالی» خواهیم بود. در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله در ساعت 12:21 دقیقه سه شنبه 22 آذر (13 دسامبر)، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) در رنج 74.21 دلار معامله می شود.
با این اوصاف نفت خام WTI در حدود 74.10 دلار باقی می ماند، زیرا پس از انتشار یک کندل دوجی (Doji) در روز جمعه که تقریباً پایین ترین سطح سالانه بوده، یک روند صعودی دو روزه را نشان می دهد. علاوه بر معکوس شدن روند که نشان دهنده شکل گیری کندل استیک در نمودار روزانه است، «شاخص قدرت نسبی» (RSI) با شرایط فروش بیش از حد نیز باعث آخرین بهبود طلای سیاه شد.
با این حال، شیب نزولی خط حمایت از چهارشنبه گذشته و RSI ، که نزدیک به منطقه بیش از حد خرید است، صعود فوری نفت WTI در نزدیکی 74.55 دلار را به چالش می کشد. حرکت صعودی پس از عبور گاوها از خط روند نزولی یک هفته ای مورد پذیرش قرار گرفت.
در صورتی که قیمت از مانع 74.55 دلار عبور کند، «میانگین متحرک هال » (200-HMA) نزدیک به سطح 76.20 دلار، می تواند خریداران کالا را به چالش بکشد. اگر بنچمارک انرژی بالاتر از 76.20 دلار باقی بماند، احتمال افزایش قیمت به 78.00 دلار و سپس به رقم 80.00 دلار را نمی توان رد کرد. با این حال، بالاترین قیمت ماهانه 83.30 دلار برای گاوهای نفت خام وست تگزاس (WTI) پس از آن یک سطح سخت خواهد بود.
تحلیل تکنیکال نفت خام برنت
بازارهای برنت نیز در این نقطه بسیار باثبات به نظر می رسند و در اطراف سطح 76 قرار دارند. اگر بتوانیم به بالای این رنج حرکت کنیم، کانال 80 دلار را به عنوان یک مقاومت اصلی پیش روی داریم. به احتمال زیاد و با توجه به چشم انداز میزان تقاضای جهانی نفت خام، در این محدوده بازار همچنان بسیار پر سر و صدا خواهیم بود.
همه آنچه گفته شد، به این معناست که بازار نفت خام برنت کماکان دچار مشکلاتی از نوع عرضه و تقاضای نفت خواهد بود، چرا که رشد اقتصادی واقعی در آینده وجود نخواهد داشت. به عبارت بهتر اقتصاد جهانی در آستانه رکود بوده و با کاهش میزان رشد اقتصادی، تقاضای نفت خام نیز به چالش کشیده خواهد شد. هر چند با توجه به تمامی این نکات، اوپک پلاس میزان تولید نفت خام خود را تا حد 2 میلیون بشکه در روز کاهش داده است و از سوی دیگر محدودیت های تقاضای جهانی نفت خام چین (به عنوان بزرگ ترین وارد کننده نفت خام جهان) تا حدی به دلیل کاهش محدودیت های کووید و بازگشت چرخه اقتصادی این کشور به حالت عادی برطرف شده است. اما همگی این موارد نتوانسته نگرانی جامعه جهانی را در رابطه با میزان عرضه و تقاضای نفت برطرف سازد.
در دوره رکود و کاهش رشد اقتصادی، نفت خام به دلیل این واقعیت که کمتر برای حمل و نقل و جابه جایی کالا مورد نیاز است، متضرر خواهد شد. با تمامی این اوصاف نفت خام برنت کماکان در حال مقاومت برای شروع یک روند صعودی است.
در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله در ساعت 12:21 دقیقه سه شنبه 22 آذر (13 دسامبر)، نفت خام برنت در رنج 79.27 دلار معامله می شود.