» آرشیو اخبار » اجرای موفقت آمیز بلاتریکس، فاز 2 رویداد مرج
اجرای موفقت آمیز بلاتریکس، فاز 2 رویداد مرج

اجرای موفقت آمیز بلاتریکس، فاز 2 رویداد مرج

16 شهریور 1401 6

به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، ارتقاء بلاتریکس، دومین رویداد پیش از انجام ارتقاء مرج (Merge) با نمایان شدن ایراداتی همراه بود که لازم است هرچه زودتر برطرف شوند.

به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، ارتقاء بلاتریکس (Bellatrix)، دومین رویداد پیش از انجام ارتقاء مرج (Merge) با نمایان شدن ایراداتی همراه بود که لازم است هرچه زودتر برطرف شوند.

اتریوم، دومین بلاکچین بزرگ دنیا با موفقیت فاز دوم از سه مرحله ارتقاء منجر به رویداد مورد انتظار مرج را پشت سر گذاشت.

اجرای این ارتقاء که بلاتریکس نام دارد با چند ایراد فنی همراه بود که در همین ابتدا موجب نگرانی کاربران شد. ارتقاء بلاتریکس لایه اجماع اتریوم یعنی Beacon Chain را برای رویداد مرج آماده و مهیا می‌کند.

تبلیغات جام جهانی قطر

طبق برنامه اعلام شده، ارتقاء مرج در تاریخ ۱۵ سپتامبر (24 شهریور) و پس از تکمیل آخرین فاز، یعنی ارتقاء پاریس اجرا خواهد شد. در طی این فرایند، شبکه اصلی اتریوم که درحال حاضر تراکنش ها را بر اساس مکانیسم اجماع اثبات کار تایید می‌کند با زنجیره Beacon ادغام خواهد شد.

در پی این ادغام، اعتبارسنجی بلوک‌های شبکه اتریوم بر اساس مکانیزم اثبات سهام انجام خواهد گرفت و کاربران به نسبت میزان اتریوم استیک شده ی خود، این کار را انجام می دهند.

در حالیکه عده ای در همان ابتدا در حال جشن گرفتن اجرای موفقیت آمیز ارتقاء بلاتریکس بودند، تعداد کمی از تحلیل گران متوجه رشد چشمگیر “نرخ از دست رفتن بلوک” شدند. این اتفاق بروز تناوبی است که طی آن، شبکه در تایید تراکنش های برخی بلوک ها ناتوان است.

به گفته مارتین کوپِلمَن (Martin Köppelmann) از شرکت GnosisDAO، پیش از این میزان نرخ از دست رفتن بلوک، چیزی حدود 0.5 درصد بوده است که با انجام ارتقاء بلاتریکس، تا 9% افزایش یافت و به تعداد 600 بلوک رسید.

آقای کوپلمن طی یک پست در توئیتر بیان نمود:

به نظر می‌رسد بلاتریکس باعث ایجاد مشکلاتی برای برخی اعتبارسنج ها شده است. گرچه این مسئله‌ی بغرنجی نیست اما با این حال آماری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

گفتنی است افزایش میزان این آمار ممکن است به علت عدم بروزرسانی و ارتقاء نرم افزار بعضی اعتبارسنج ها بوده باشد. چرا که بر اساس آمارهای سایت Ethernodes.org که پایگاه تجمیع اطلاعات اتریوم است،با وجود فرا رسیدن ارتقاء بلاتریکس، هنوز بیش از یک چهارم نود‌ها (Nodes) برای رویداد مرج آماده نیستند.

پیش از این بنیاد اتریوم در وبلاگ خود هشدار داده بود که در صورت عدم آمادگی ماینرها در زمان اجرای فاز نهایی مرج، آنها با خطر گیر افتادن در زنجیره ای ناسازگار و در نتیجه ناتوانی در انتقال اتر و یا حضور در شبکه ایجاد شده پس از مرج، مواجه خواهند شد.

طبیعتا نمی‌توان گفت که همه کاربران از اجرای این ارتقاء راضی هستند. بعضی از استخراج کنندگان اتریوم که سرمایه‌گذاری عظیمی بر روی تجهیزات استخراج اتریوم انجام داده اند نگران بر باد رفتن این راه کسب درآمد پس از اجرای مرج هستند؛ چرا که پس از این رویداد، دستگاه‌ها و تجهیزات آنها دیگر کاربردی نخواهد داشت.

ایجاد یک فورک اتریوم مبتنی بر اثبات کار (PoW) راهکاری است که گروهی از استخراج کنندگان به منظور برطرف نمودن این مشکل اتریوم در نظر دارند. با انجام این کار، آنها می‌توانند به استفاده مجدد از تجهیزات و همینطور ادامه دار بودن کسب درآمدشان از استخراج امیدوار باشند.

اگرچه بعید به نظر می‌رسد که درآمد آنها پس از انجام این فورک، با آنچه در حال حاضر کسب می‌کنند برابری کند، اما لازم به ذکر است که این کار، اولین فورک اتریوم نخواهد بود. در واقع شبکه فعلی اتریوم یک فورک جدا شده از شبکه اتریوم کلاسیک است که در سال 2016 و در پی به سرقت رفتن 3.6 میلیون اتر از این شبکه ایجاد شد.

گرچه هردوی این رمزارز ها (اتر و اتریوم کلاسیک) طی هفته‌های گذشته و در آستانه رویداد مرج، رشد قیمت چشمگیری را تجربه نموده اند، اما شاهد بودیم که در معاملات روز چهارشنبه در بازار‌های آسیایی، هر دو ارز با ریزش قابل توجهی مواجه شدند.

طی 24 ساعت گذشته و تا ساعت 13 به وقت هنگ کنگ، اتریوم با ریزش 7.9 درصدی، در سطح قیمت 1،511 دلار معامله می‌شود. در مورد اتریوم کلاسیک نیز شاهد برگشتن ورق هستیم. بطوری که قیمت این رمزارز پس افت شدید 16.2%، به 33.94 دلار رسیده است.

خالی از لطف نیست اگر به این نکته نیز توجه کنیم که همنام بودن ارتقاء بلاتریکس با یکی از شخصیت های شرور اصلی مجموعه داستان‌های هری پاتر (بلاتریکس لسترنج)، ممکن است تا حدودی توجه طرفداران این پسربچه جادوگر را نیز به خود جلب کرده باشد.

گرچه ریشه نام این پروژه در واقع به سومین ستاره پرنور صورت فلکی شکارچی، که 20 میلیون سال قدمت دارد برمی‌گردد.

اجرای موفقت آمیز بلاتریکس، فاز 2 رویداد مرج
در شبکه اتریوم معمولا از اسامی شهر ها و ستارگان برای نام گذاری ارتقاء استفاده می شود.

 

نام گذاری ارتقاء های شبکه اتریوم از رسم خاصی در میان توسعه دهندگان این شبکه پیروی می نماید. برای نام گذاری ارتقاء های مربوط به لایه اجماع، از نام ستارگان و برای نام گذاری ارتقاء مرتبط با لایه اجرایی، از اسامی شهر‌ها استفاده می‌شود. (درست مانند ارتقاء پیش رو که پاریس نام دارد و آخرین فاز اجرای مرج خواهد بود.)

 

مترجم: حسن نصیری

منبع: forkast.news

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×