» آرشیو اخبار » نگاهی تحلیلی به مهم ترین هفته اقتصادی تابستان

نگاهی تحلیلی به مهم ترین هفته اقتصادی تابستان

3 مرداد 1401 4

به گزارش واحد ترجمه گزارنیوز، خبار قابل توجهی برای بازارها در هفته پیش رو وجود دارد که مهم ترین آنها جلسه اواسط هفته فدرال رزرو خواهد بود.

اتفاقات مهمی برای بازار در هفته پیش رو رقم خواهد خورد که مهم ترین آن جلسه فدرات رزرو است که در اواسط هفته جاری برگزار خواهد شد.

گزارش عملکرد دو شرکت بزرگ ایالات متحده آمریکا، مایکروسافت و اپل، به ترتیب در روزهای سه شنبه و پنج شنبه منتشر می‌شود. آلفابت که گوگل زیر مجموعه آن است روز سه شنبه و آمازون روز پنج شنبه نیز گزارش هایی را منتشر میکند. همجنین متا، فیسبوک سابق، گزارش مالی خود را روز چهارشنبه منتشر میکند، در مجموع بیش از یک سوم از شرکت های S&P در هفته جاری گزارش می‌دهند.

تبلیغات جام جهانی قطر

علاوه بر این، گزارش های مهم دیگری در هفته جاری منتشر میشود که با بحث و بررسی آنها میتوان به این نتیجه رسید که آیا اقتصاد آمریکا شامل رکود است یا خیر

لئو گروهوسکی، مدیر ارشد سرمایه گذاری در شرکت ” BNY Mellon Wealth Management.” میگوید:

” به عقیده من هفته آینده مهم ترین هفته تابستان برای بازار است چرا که گزاش های اقتصادی خاصی نظیر تولید ناخالص ملی ایالات متحده آمریکا، شاخص هزینه و اشتغال، نشست فدرال رزرو و گزارش مالی 175 شرکت S&P منتشر میشود”.

تولید ناخالص داخلی سه ماهه دوم پنج شنبه هفته جاری اعلام میشود. و همچنین شاخص هزینه اشتغال، داده‌های تورمی ترجیحی و هزینه‌های مصرف شخصی فدرال رزرو صبح جمعه منتشر می‌شود. گزارش هایی در خصوص مسکن روز سه شنبه گزارش می شود البته به نظر من برنامه ای که شرکت ها برای وضعیت پیش رو اعلام میکنند بسیار موثر تر از گزارش های مالی است که آنها منتشر خواهند کرد به عقیده من وقتی گزارش های مالی قابل تفسیر است که با نگاهی به عملکرد گذشته شرکت و بررسی برنامه آنها برای آینده تفسیر شود”

 

افزایش نرخ بهره فدرال رزرو تهاجمی‌ترین افزایش در دهه‌های اخیر است و جلسه ژوئیه در حالی برگزار می‌شود که سرمایه‌گذاران در تلاش هستند تا مشخص کنند که آیا سیاست‌های سخت‌تگیرانه بانک مرکزی ً باعث رکود شده می‌شود یا خیر. این امر باعث می شود که گزارش های اقتصادی در هفته پیش رو اهمیت بیشتری پیدا کند.

 

گزارش تولید ناخالص داخلی

در صدر این لیست تولید ناخالص داخلی سه ماهه دوم است که توسط بسیاری از پیش بینی ها امیدوار کننده نیست. این انقباض دومین انقباض متوالی در کنار کاهش 1.6 درصدی در سه ماهه اول خواهد بود. دو رشد منفی متوالی، با استناد به داده های منتشر شده دقیقا به عنوان رکود تفسیر می‌شود.

تولید ناخالص ملی ایالات متحده در سه ماهه اول 1.6 کاهش داشته به گزارش داوجونر، اجماع اقتصاددانان بر کاهش 0.3 درصدی تولید داخلی فدرال است.

گروهوسکی در این رابطه میگوید:” با انتشار گزارش تولید ناخالص داخلی احتمال این وجود دارد که با یک رکود اقتصادی مواجه باشیم به احتمال 50 درصد گزارش تولید ناخالص ملی منفی خواهد بود و این اتفاق به تعریف فنی رکود یعنی دو سه ماهه متوالی رشد منفی مطابقت دارد، البته این بدان معنا نیست که دفتر ملی تحقیقات اقتصادی این رویداد را به عنوان عنوان رکود اعلام کند چراکه این ارگان عوامل دیگری را نیز برای اعلام رکود در نظر میگیرد.

 

دایان سوانک، اقتصاددان ارشد KPMG، معقتد است که شاهد کاهش 1.9 درصدی شاخص رشد اقتصادی نسبت به 6 ماه گذشته خواهیم بود، اما اضافه کرد که این اتفاق هنوز یک رکود به شمار نمیرود زیرا نرخ بیکاری نیز باید نیم درصد افزایش یابد تا به عنوان رکورد بتوان این رویداد را تفسیر کرد.

 

او همچنین تصریح کرد:” گزارش این دو سه ماهه به صورت متوالی منفی است و این از نظر عموم مردم به معنای رکود است،اما برای رکود پارامتر های دیگری نیز باید وجود داشته باشد، مصرف کنندگان در سه ماهه گذشته بسیار کاهش یافته اند، تجارت بین الملل هنوز با چالش مواجه است و کالا های موجود در انبار ها به سرعت به فروش می‌رسند، به نظر من این وضعیت بیشتر شبیه به تورم است تا رکود!”

 

S&P 500 از ابتدای سال تا به امروز

شاخص سالانه S&P

 

شاخص S&P 500 در هفته گذشته افزایش یافته است، S&P 500 هفته را با افزایش 2.6 درصدی به پایان رساند و نزدک 3.3 درصد رشد کرد.

 

درآمد بهتر از حد انتظار

بر اساس داده‌های I/B/E/S از Refinitiv، شرکت‌ها در هفته گذشته 75.5 درصد رشد درآمد داشته است و رشد S&P 500 بهتر از حد انتظار بوده است، حتی این رشد درآمد در سه ماهه دوم نیز به قوت خود باقی بوده است.

از صبح روز جمعه، انتظار می‌رفت که درآمد S&P 500 بر اساس گزارش‌ها و تخمین‌های واقعی، 6.2 درصد رشد کند که نسبت به هفته قبل 5.6 درصد افزایش یافته است.

شاخص ده ساله خزانه داری آمریکا

 

علیرغم رشد سهام در هفته گذشته، بازده اوراق قرضه دولتی کاهش یافت و این به دلیل نگرانی معامله گران از رکود احتمالی پیش رو بوده است.بازده شاخص 10 ساله خزانه داری آمریکا در روز جمعه به 2.7 درصد کاهش یافت، همچنین شاخص های PMI ضعیف در اروپا و ایالات متحده آمریکا در واقع نوعی هشدار برای اقتصاد به شمار میروند.

گروهوسکی معتقد است که بازار در حال چرخش است و نگرانی ها به سرعت از تورم معطوف به رکود خواهد شد.

او می گوید:

“نشانه های زیادی در مورد کند شدن رشد اقتصادی وجود دارد که تورم را کاهش می دهد. امیدواریم که فدرال رزرو برای مدت طولانی سیاست های انقباضی را ادامه ندهد احتمال خطای سیاست فدرال رزرو همچنان در حال افزایش است، زیرا ما همچنان نشانه‌هایی از یک اقتصاد به سرعت در حال سرد شدن را دریافت می‌کنیم.”

منبع: cnbc

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×