گزیده اخبار اقتصادی مهم هفته اول آذر ماه
به گزارش گذارنیوز، سود ۱۳۳ میلیاردی خودروساز از عرضه ۲۰۷ در بورس، مانعی بر سر راه واردات خودرو نیست، آزادسازی صادرات کاغذ بسته بندی، رشد ۱۲ تا ۱۹ درصدی تولید فولاد، آزادسازی واردات تریلرهای یخچال دار مستعمل، الزام درج کد رهگیری و شناسه لوازم یدکی و قطعات در فاکتور، سرمایه گذاری قطریها در ایران برای تولید و عدم افزایش قیمت شویندهها از جمله اخبار مهم این هفته حوزه صنعت، معدن و تجارت بود.
اخبار مهم این هفته حوزه صنعت، معدن و تجارت
مانعی برای واردات خودرو نیست
سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت، گفت: از طرف دولت هیچ مانعی برای واردات خودرو وجود ندارد و شرکتهای زیادی درخواست دادند. تعدادی از آنان شرایط را داشتند و این دفعه یک شرط جدید داریم که در قانون مجلس آمده است و در آئیننامه واردات خودرو هم به آن توجه شده که موضوع انتقال فناوری است؛ به این معنا که اگر کسی خودرو وارد میکند، باید انتقال فناوری را هم انجام دهد که مقداری کار را زمانبر میکند اما برای اقتصاد کشور بسیار مؤثر است.
رشد ۱۲ تا ۱۹ درصدی تولید فولاد
بررسی آخرین آمار مربوط به صنعت فولادسازی نشان میدهد که در ۷ ماه نخست امسال، تولید فولاد رشد ۱۲ تا ۱۹ درصدی داشته و در مقابل صادرات کاهش یافته و مصرف داخلی رشد کرده است.
شویندهها گران نخواهد شد
حسین فرهیدزاده سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت محصولات شوینده در سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار ما برای جلوگیری از افزایش هزینههای تولید برای شویندهها مصوب کردهایم که مواد اولیه پودر شوینده ۱۰ درصد کاهش قیمت پیدا کند.
واردات تریلرهای یخچال دار مستعمل آزاد شد
طبق ابلاغیه گمرک ایران، واردات تریلرهای یخچال دار مستعمل با حداکثر ۵ سال سن از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، انگلیس، ژاپن و یا کره جنوبی آزاد شد.
سود ۱۳۳ میلیاردی خودروساز از عرضه ۲۰۷ در بورس
طی هفته جاری هزار دستگاه خودروی پژو ۲۰۷ دستی به بورس عرضه شد؛ قیمت دستوری این خودرو در کارخانه حدود ۲۱۰ میلیون تومان است، اما در بورس حدود ۳۴۳ میلیون تومان فروخته شد که یعنی خودروساز حدود ۱۳۳ میلیون تومان روی هر دستگاه سود کرد.
پرداخت وام خرید لوازم خانگی ایرانی
امید قالیباف سخنگوی صمت با اشاره به پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای خرید لوازم خانگی ایرانی، گفت: این تسهیلات در ۳ قالب ۳۰، ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد و بازپرداخت ۳ ساله ارائه میشود.
الزام درج کد رهگیری و شناسه لوازم یدکی و قطعات در فاکتور
اتاق اصناف ایران در اطلاعیهای اعلام کرد که در راستای مبارزه با عرضه کالای تقلبی و قاچاق، تمامی واحدهای صنفی فعال در حوزه لوازم یدکی و قطعات خودرو اعم از تولیدی و توزیعیهای عمده و خردهفروش در فروشگاههای حقیقی و مجازی، ملزم به درج کد رهگیری و شناسه کالا در فاکتورهای رسمی هستند.
آزادسازی صادرات کاغذ بسته بندی
بنا به دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت و ابلاغ گمرک، انواع کاغذ بسته بندی از فهرست ممنوعیت صادرات خارج شد.
سرمایه گذاری قطریها در ایران برای تولید کالای مورد نیاز کشورشان
علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: طبق توافقات سرمایه گذاران قطری با حضور در ایران و سرمایهگذاری به تولید کالاهای مورد نیاز قطر میپردازند تا این کالاها به کشورشان صادر شود. همچنین کشور قطر تعرفه صادرات مجدد را برای تجار ایرانی به شدت کاهش داده و تخفیف قابل توجهی را در نظر گرفته است.
وی همچنین از صادرات روزانه ۲۵۰ تن مواد غذایی و کشاورزی به قطر در ایام جام جهانی خبر داد.
پیمان پاک در مورد اوراسیا هم گفت: تعرفه صادرات کیف و کفش به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به زودی صفر میشود.
منبع: مهر