تولید کنسرو تنماهی به کمتر از نصف رسید
به گزارش گذارنیوز، «مسعود بختیاری» در نشست خبری اظهار کرد: از مرداد ماه درخواست کردیم که تنماهی از شمول قیمتگذاری پیشینی حذف و مالیات ماهی تن وارداتی از ۹ به یک درصد کاهش یابد.
نایب رئیس سندیکای کنسرو ایران افزود: نباید برای کالاهایی که قیمت مواد اولیه آن مشمول قیمت گذاری پیشینی نمیشود، قیمت دستوری در نظر گرفت. در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت با اصلاح نرخ تن ماهی موافقت کردند و در حال حاضر با همین قیمت فروخته میشود. اما ستاد تنظیم بازار این قیمت موافقت شده یعنی ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان را مصوب نمیکند. درخواست ما این است که برای جلوگیری از جریمه و برخورد تعزیراتی فعلا این قیمت مصوب شود.
بختیاری در ادامه عنوان کرد: البته نرخ تولیدکنندگان آنالیز قیمت تن ماهی را ۴۶ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین کرده و در نهایت به دلیل شرایط کشور به قیمت ۴۵ هزار تومان رضایت دادهاند و درخواست ما این است در گام بعدی این قیمت مصوب شود. یعنی تولیدکنندگان فعلا با ضرر تولید میکنند. از سه ماه پیش قیمت ۴۵ هزار تومان با ارائه مستندات اعلام شده، اما هنوز قیمت تن تعیین تکلیف نشده است.
به گفته نایب رئیس سندیکای کنسرو ایران در حال حاضر ۱۳۰ واحد تن ماهی تولید میکنند که با حداقل ظرفیت فعالیت میکنند. بیش از ۴۰ واحد از آنها نیز ۷ آبان مقابل ساختمان وزارت کشاورزی تجمع و تقاضاهای صنفی خود را اعلام کردند. در چهار سال گذشته میزان تولید حدود ۶۵۰ میلیون قوطی کنسرو در سال بود که این رقم امسال به ۲۵۰ میلیون تن رسیده است. این در حالی است که صیادان مستقیم تحت تاثیر این صنعت هستند و کاهش حجم تولید این نگرانی را تقویت کرده است که معیشت صیادان به مخاطره بیفتد.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ هزار صیاد در جنوب سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: تعطیلی واحدهای تولیدکننده کنسرو تن ماهی با معیشت این افراد گره خورده است و بیکاری آنها تبعات اجتماعی زیادی خواهد داشت.
صادرات تن ماهی زیاد نیست
بختیاری درباره میزان مصرف و صادرات گفت: بیشتر تولیدات تن ماهی در بازار داخلی مصرف میشود که در سالهای اخیر تحت تاثیر قدرت خرید مردم، مصرف آن کاهش داشته است. بخشی کمی از تولید نیز به افغانستان، عراق، سوریه، اتحادیه اروپا و آمریکا صادر میشود که دو مورد آخر بیشتر برای مصرف ایرانیان ساکن این کشورها است.
وی درباره راه حل افزایش قدرت خرید مردم نیز گفت: دولت باید از مصرفکننده حمایت کند. وزارت بهداشت سالانه لیستی به وزارت اقتصاد میدهد و کالاهایی که باید از مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند را اعلام میکند سال گذشته تن ماهی در این لیست بود، اما از آنجایی که سازمان امور مالیاتی مالیات قابل توجهی از صنایع غذایی دریافت میکند در سال جاری از این لیست خارج شد.
افزایش تقاضای تن ماهی
علی پرتو- عضو سندیکا صنایع کنسرو – نیز درباره تعطیلی واحدهای تولیدی کاهش میزان مصرف این محصول، گفت: در سه ماه گذشته بیش از ۳۰ درصد از واحدهای تولیدی تعطیل شدند، اما مصرف نتیجه عکس پیدا کرده است و میزان تقاضا برای خرید تن ماهی افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: تن ماهی در حال حاضر ارزانترین پروتئین سبد خانوارها محسوب میشود. با ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان کدام پروتئین را میتوان خرید که خواص غذایی بالایی داشته باشد؟ حجم فرش واحدهایی تولیدی که میتوانند ضرر را تاب بیاورند، دو برابر حجم افزایش پیدا کرده است. اما پرسش اصلی این است که آنها تا کجا میتواند با تولید همراه با ضرر ادامه بدهند؟
منبع: ایسنا