» آرشیو اخبار » بسته تشویقی شهرسازانه دولت برای احیای بافت فرسوده

بسته تشویقی شهرسازانه دولت برای احیای بافت فرسوده

23 شهریور 1401 6

معاون وزیر راه و شهرسازی با تشریح جزئیات بسته تشویقی شهرسازانه در بافت‌های فرسوده، گفت: برای اسکان موقت ساکنان بافت‌های فرسوده ۶۰ میلیون تومان پرداخت می‌کنیم

به گزارش گذار‌نیوز،معاون وزیر راه و شهرسازی با تشریح جزئیات بسته تشویقی شهرسازانه در بافت‌های فرسوده، گفت: برای اسکان موقت ساکنان بافت‌های فرسوده ۶۰ میلیون تومان پرداخت می‌کنیم.

محمد آئینی با بیان این‌که 2.7 میلیون بنای ناپایدار در بافت‌های فرسوده داریم که بسیاری از آنها خشت گلی بوده و تاب توان در برابر بلاهای طبیعی ندارند، اظهار کرد‌: از این تعداد بنای ناپایدار، حدود 210 هزار واحد تخریب و نوسازی شده است.یعنی معادل 600 هزار واحد ساخته شده که حدود 10 درصد را شامل می شود.

وی افزود:باید ساخت این واحدها مردمی سازی شود و با استفاده از ظرفیت سازندگان و انبوه سازان این واحدها را نوسازی کنیم. در واقع بایدبرای نوسازی واحدهای فرسوده ساکنان سازندگان توانمند شریک شوند از سوی دیگر این اقدام در سند تحول دولت سیزدهم اعلام شده است. به طوری که نوسازی محله و اصلاح آن با حمایت ویژه از توسعه گران اجرایی خواهد شد.

تبلیغات جام جهانی قطر

وی با اشاره به بسته‌های تشویقی شهرسازانه در بافت‌های فرسوده شهری،‌ادامه داد: در بسته های تشویقی هزینه صدور پروانه 50 تا 100درصد تخفیف اعمال می‌شود و طبق قانون دولت عوارض پروانه را پرداخت می کند. بخش دیگری از تشویق‌ها مربوط به قسمت مالی است و 60 میلیون تومان کمک ودیعه برای اسکان موقت پرداخت خواهد شد.

آئینی با تاکید بر این که بافت های تاریخی به هیچ عنوان مشمول دریافت این تسهیلات نمی شوند همچنین واحدهای مسکونی فرسودهفرسوده هم باید در محدوده های مصوب باشند، گفت:سازندگان و توسعه‌گرانی که نسبت به نوسازی محله‌ای و یا از روش تجمیع پلاک‌ها استفاده می‌کنند، از امتیازات و مشوق‌های بیشتری از جمله اضافه تراکم، کسر پارکینگ، کاهش زمان صدور پروانه، تخفیفات نظام مهندسی و عوارض شهرداری و سرعت در اخذ مجوز‌های مربوط به دستگاه‌های خدمات رسان همچون آب، برق، گاز بهره‌مند می‌شوند.

وی بیان کرد: ضمن این‌که مالکان واحد‌های مسکونی در محلات هدف بازآفرینی در طول زمان نوسازی و بهسازی واحد‌های مسکونی خود می‌توانند از تسهیلات ودیعه مسکن برای اسکان موقت استفاده کنند.

به گفته وی، دفاتر نوسازی و تسهیل گری در محلات هدف بازآفرینی شهری می‌توانند سهم زیادی در مشارکت مردمی و تجمیع بافت‌های فرسوده داشته باشند، تسهیل‌گران و گروه‌های جهادی تخصصی می‌توانند با ارائه مشورت‌های تخصصی و آموزش‌های لازم به شهروندان آن‌ها را به نوسازی بافت‌های فرسوده تشویق کنند.

بلوک‌سازی در بافت‌های فرسوده

آئینی همچنین با بیان این‌که در بناهای فرسوده به هیچ عنوان برج سازی نمی شود، اضافه کرد: در محلات هفد ساخت و ساز به‌صورت بلوک سازی است. در بناهای نوسازی شده اجازه داده می شود که یک طبقه به صورت واحدهای تجاری و یا اداری داده شده است.همچنین معابر بن بست طرح ها به پروژه ها داده می شود و این امر با اجازه شهرداری ها صورت می گیرد.

وی گفت: در طرح بلوک سازی تمامی اصول معماری ایرانی و اسلامی در نظر گرفته می شود.حریم ها در تمامی با بلوک ها رعایت شده و اولویت ها در نوسازی بافت های فرسوده جان ساکنان این واحدها است.

آئینی یادآور شد: تاکنون 127 توسعه گر مجوز کار گرفتند و بنابر قانون مجوز کارگذاری و تسهیل گری را صادر می کند. اگر یکی از ساکنان مخالف باشد توسعه گر و سازنده از تمامی سیاست های تشویقی برای بلوک سازی محروم می شود.

وی تصریح کرد: متقاضیان نوسازی بافت فرسوده هم امکان استفاده از تسهیلات نوسازی بافت را خواهند داشت. این تسهیلات در چهار کلانشهر تهران، قم، مشهد و شیراز در محدوده بافت‌های فرسوده 600 میلیون تومان و در سایر محدوده‌های تهران 450 میلیون تومان است. همچنین در سایر کلانشهرها 400 میلیون تومان با نرخ سود حدود 11 درصد و سایر شهرها 350 میلیون تومان با نرخ سود حدود 10 درصد است.

منبع:تسنیم

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×