» آرشیو اخبار » کاهش صید، قیمت ماهی دریای خزر را افزایش داد
کاهش صید،قیمت ماهیان دریای خزر را افزایش داد

کاهش صید، قیمت ماهی دریای خزر را افزایش داد

6 آذر 1401 1

صیادان مازندران از هفدهم مهرماه تور ماهیگیری خود را در سواحل مازندرانی خزر پهن کردند اما کاهش صید طی ۱۰ روز گذشته سبب شد تا قیمت انواع ماهیان استخوانی افزایش یابد.

به گزارش گذارنیوز، طبق بررسی میدانی از بازار ماهی فروشان ساری و فریدونکنار استان مازندران ، ماهی کفال با وزن ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرمی در هر کیلو با قیمت ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و با وزن یک کیلو گرم تا ۲۰۰هزار تومان عرضه می شود.

ماهی سفید دریایی در اوزان مختلف از ۵۰۰ گرم تا حدود یک کیلو و نیم که به نسبت ماهی کفال بسیار کمتر صید و عرضه می شود، درهر کیلوگرم، ۶۰ تا ۲۷۰ هزار تومان به فروش می رسد.

کپور دریایی یکی دیگر از گونه های ماهی‌های استخوانی دریایی خزر است که در پنج سال اخیر به وفور در تور ماهیگیران قرار می گیرد ،این گونه ماهی دریایی نیز با وزن یک کیلوگرم تا حدود ۲کیلو گرم با قیمت ۱۰۰ تا ۱۷۰ هزار تومان عرضه می شود.

تبلیغات جام جهانی قطر

نوسان قیمت ماهی‌ دریایی حتی به صورت روزانه چندان تعجب برانگیز نیست، چون همواره قیمت آبزیان در فصل صید ماهی دریایی از دریای خزر در شمال بر اساس مقدار صید و عرضه و تقاضا در نوسان است، یعنی نرخ ماهی در این بازار با “چوب‌زنی” که نوعی مزایده نزدیک به حراج است، تعیین می شود. طبق آمار رسمی شیلات مازندران صید ماهی دریایی به دلیل شرایط نامساعد جوی نسبت به سال گذشته حدود ۱۸ درصد کاهش دارد.

هر ساله با آغاز صید ماهی استخوانی از دریای خزر بیشترین صید فصل پاییز مربوط به ماهی کفال است و با سرد تر شدن هوا صید ماهی سفید بیشتر از کفال می شود.

یکی از حجره داران بازار ماهی فروشان فریدونکنار با اظهار این که درحال حاضر به دلیل کاهش صید قیمت ماهی بالا رفته است، گفت: از آن جایی که تقاضا به نسبت عرضه نیز بیشتر است، بازار ماهی در چنین شرایطی نیز رونق دارد.

حسن تورانداز، ابراز امیدواری که با تغییرات جوی بار دیگر با افزایش صید، قیمت انواع ماهی نیز کاهش خواهد یافت، ادامه داد: با توجه به تازه خوری ماهی، همواره عرضه و تقاضا تعیین کننده و عامل نوسانات قیمت این غذای دریایی پر طرفدار در شمال است.

وی تصریح کرد: ماهی استخوانی کفال، سفید و کپور دریایی طی ۱۰ روز گذشته تا ۱۵درصد کمتر نسبت به قیمت فعلی در بازار عرضه می شده است، اما اکنون به دلیل کاهش صید شاهد افزایش قیمت هستیم.

کاهش ۱۸درصدی صید ماهی دریایی در مازندران

طبق اعلام شیلات مازندران صیادان شرکت‌های تعاونی پره استان از ابتدای شروع فصل در ۱۷ مهرماه تاپایان آبان ماه موفق شدند ۴۱۶ تن انواع ماهیان استخوانی را صید و به بازار عرضه کنند که کاهش ۱۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

بنابر این گزارش، ارزش اقتصادی این میزان صید ۶۷ میلیارد تومان است که به لحاظ ارزش اقتصادی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۵ درصد رشد دارد.
شیلات مازندران ترکیب گونه‌های صید شده را ۶۰ درصد، کفال۲۰ درصد سفید و ۲۰ درصد نیز کپور اعلام کرد که گونه ماهی سفید درسبد صید افزایش ۱۰درصدی داشته که دلیل آن، اجرای طرح های کمک به تکثیر طبیعی ماهی با مشارکت خود صیادان و نیز تکثیر و رهاسازی چندین میلیون قطعه بچه ماهی سفید هرساله به دریا در راستای بازسازی ذخایر آبزیان دریایی است.

همسو با رویکرد بازسازی به روش طبیعی و مصنوعی با هدف حفظ ذخایر دریای خزر تکثیر و رها سازی بچه ماهی به ویژه سفید و کپور هر ساله در دستور کار شیلات مازندران قرار می گیرد که از نیمه دوم اسفند به ۲روش شیل گذاری (رها کردن ماهیان مولد در مناطق مشخصی از رودخانه های شیلاتی) و ایجاد استخر در کنار اتحادیه های صیای پره مستقر در ساحل دریای خزر صورت می گیرد.

مرکز تکثیر، پرورش و باز سازی ذخایر آبزیان شهید رجایی ساری که مسئولیت تکثیر بچه ماهیان را بر عهده دارد، لارو های ماهی را پس از پرورش به وزن هشت تا ۹ گرم، با هماهنگی اتحادیه صیادی پره، یگان حفاظت آبزیان شیلات و حفاظت محیط زیست در رودخانه های استان رها می کند.

طبق اعلام رسمی شیلات مازندران امسال ۷۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید، ۱۲میلیون قطعه بچه ماهی کپورو حدود پنج میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری از سوی اتحادیه صیادی پره در رودخانه های شیلاتی استان رها سازی شد.

صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش ‘ پره ‘ است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) ریخته و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می‎شود.
سر صیاد، فوکا پوش ( صیادان باچکمه های بلند) تور ریز، چینت چی ( مرمت کار تور ) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.

رونق بازار ماهی پرورشی مازندران

بررسی ها نشان می دهد که افزایش قیمت ماهی دریایی سبب شد تا تقاضای خرید ماهیان پرورشی بیشتر شود، درحال حاضر ماهی سفید پرورشی درشت با وزن بیش از یک کیلو گرم، بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان عرضه می شود و قیمت کپور و آزاد نیز به ترتیب ۸۰ و ۵۰ هزار تومان است که به نسبت وزن بالا در مقایسه با ماهی دریایی با قیمت حدود ۴۰ درصد پایین تر خرید و فروش می شود.

انواع ماهی قزل آلا به عنوان ماهی پرورشی سردآبی رودخانه های هراز آمل و چشمه کیله تنکابن هم با قیمت ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزار تومان در هر کیلو گرم به فروش می رسد.

حجره داران بازار ماهی فروشی ساری به استقبال مردم به خرید ماهیان پرورشی و رونق بازار اشاره کردند و گفتند: از آنجایی که قیمت ماهی پرورشی به نسبت ماهی دریایی تا ۴۰ درصد کمتر است، خرید و فروش مناسب است.

کاهش صید،قیمت ماهیان دریای خزر را افزایش داد

منبع: ایرنا

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×