» بازارها » مسکن » مشوق‌های دولتی برای بازسازی خانه‌های فرسوده
دولت

مشوق‌های دولتی برای بازسازی خانه‌های فرسوده

8 مهر 1401 6

پرداخت تسهیلات تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان، امکان ساخت تا دو طبقه بیشتر نسبت به تراکم مجاز، ارایه حداقل ۵۰ درصد تخفیف در صدور پروانه و امکان تهاتر زمین با اراضی دولتی از جمله امتیازاتی است که دولت در اختیار مالکان واحدهای مسکونی واقع در بافتهای ناکارآمد قرار می‌دهد

به گزارش گذارنیوز؛ دولت سیزدهم مشوقهایی را برای تحقق هدف نوسازی و بهسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در مناطق هدف بازآفرینی شهری در دستور کار قرار داده است. این برنامه‌ها شامل پرداخت تسهیلات تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان، ضوابط تشویقی کالبدی تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد، همچنین امکان تهاتر زمین‌های واقع در بافت با اراضی دولتی و ارائه حداقل ۵۰ درصد تخفیف در عوارض صدور پروانه می‌شود.

به دنبال تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن، وزارت راه و شهرسازی، پرداخت تسهیلات نوسازی و بهسازی تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان در کلانشهرها و مراکز استانها و تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان در شهرهای دارای حرم مطهر را در دستور کار قرار داد.

مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی بافت فرسوده به‌صورت بدون کارمزد پرداخت می‌شود. افراد ساکن در محدوده‌های بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری می‌توانند از تمامی تسهیلات، حمایت‌ها و تخفیف‌های نهضت ملی بدون رعایت شرایط چهارگانه نهضت ملی استفاده کنند.

تبلیغات جام جهانی قطر

پس از تصویب ضوابط تشویقی ساخت و ساز در بافت فرسوده توسط شورای عالی معماری و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری در روزهای اخیر مشوق دوم شامل تهاتر زمین در بافت با یک قطعه زمین متعلق به دولت را ارائه کرد.

بنا به گفته محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی، اگر مالک یک واحد مسکونی در بافت فرسوده تمایل داشت که واحد خود را در اختیار مجری طرح نوسازی قرار دهد، به ازای آن یک قطعه زمین در یکی از شهرهای جدید یا زمین‌های در اختیار وزارت راه و شهرسازی به صورت تهاتر دریافت و متناسب با نیاز خود بسازد.

این برنامه در واقع مکملی برای طرح سیاستها و ضوابط کالبدی متضمن تشویق نوسازی محله‌ای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری محسوب می‌شود که اواخر شهریورماه امسال به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسید و به زودی به مراجع صدور پروانه ابلاغ می‌شود.

از جمله مشوق‌های گروه اول این طرح می‌توان به اعطای دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی، امکان تخصیص ۲۰ درصد از فضای باز غیرمسقف مجموعه به منظور تامین بخشی از پارکینگ‌های مورد نیاز، امکان استفاده از مساحت معابر بن‌بست فاقد کارکرد و امکان تسهیل در ضوابط معماری از جمله نحوه توده‌گذاری و نما اشاره کرد.

آنطور که محمد آئینی گفته است، شهرداری‌ها موظف هستند حداقل ۵۰ درصد در عوارض پروانه و تراکم ساخت تخفیف بدهند و انتظار بر این است تا ۱۰۰ درصد تخفیف دهند.

او از مالکان، توسعه‌گران و سازندگان دعوت کرد به نوسازی و مقاوم سازی بناهای ناپایدار و لرزان واقع در بافت‌های فرسوده ورود کنند.

منبع: ایسنا

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×