» آرشیو اخبار » صادرات چین تحت تاثیر رکود و تورم جهانی

صادرات چین تحت تاثیر رکود و تورم جهانی

24 شهریور 1401 2

تولیدات و صادرات چین به دنبال رکود و تورم همه گیر در جهان کاهش یافته و اقتصاد چین را دچار مشکل کرده است.

به گزارش واحد ترجمه گذار‌نیوز، تولیدکنندگان و صادر کنندگان چین که ستونهای اقتصاد بزرگ چین هستند روزهای پیش رو صادرات این کشور را سخت می دانند،آنها با بیماری هم گیر، کمی میزان مصرف و بحران دارایی ها دست و پنجه نرم می کنند.

رکود بازارهای خارج از کشور آنها را مجبور به اخراج کارگران و روی آوردن به تولید کالاهای ارزانتر می کند. و حتی مجبور به اجاره کارخانه های خود می‌شوند.

زنگ خطر برای اقتصاد 18 تریلیون دلاری چین زمانی به صدا درآمد که داده های تجاری هفته گذشته نشان داد رشد صادرات بسیار کمتر از انتظارات بوده و برای اولین بار در چهار ماه گذشته کاهش یافته است.

تبلیغات جام جهانی قطر

این زنگ خطر در کارگاه‌های سراسر قطب‌های تولیدی شرق و جنوب چین و در صنایع( از قطعات ماشین‌آلات و منسوجات گرفته تا لوازم خانگی با فناوری پیشرفته)به صدا در آمده و به دنبال آن سفارش‌های صادراتی پایان یافته وکسب‌وکارها کاهش می‌یابند.

نی ون، اقتصاددان مستقر در شانگهای در Hwabao Trust می‌گوید: «به احتمال زیاد صادرات چین در ماه‌های آینده کاهش بیشتری خواهد یافت زیرا شاخص‌های اقتصادی پیشرو حاکی از کاهش رشد جهانی یا حتی رکود هستند.

یانگ بینگبن، 35 ساله، که شرکتش شیرهای صنعتی را در مرکز صادرات و تولید ونژو در شرق چین تولید می کند، گفت: ما در هشت ماه اول اصلاً سفارش صادراتی نداشتیم.
او 150 کارگرداشته که فقط 17نفر آنها را نگه داشته و بقیه کارگران را اخراج کرده و بیشتر کارخانه 7500 متر مربعی (80730 فوت مربع) خود را اجاره داده است.

او امید چندانی به سه ماهه چهارم سال که معمولا شلوغ ترین فصل کار بوده است ندارد و انتظار دارد که فروش امسال نسبت به سال گذشته 50 تا 65 درصد کاهش یابد، زیرا اقتصاد راکد داخلی نمی تواند هیچ گونه ضرر و زیان ناشی از رکود صادرات را جبران کند.
برای حمایت از این بخش، تخفیف‌های مالیاتی صادراتی افزایش یافته است و جلسه کابینه به ریاست نخست‌وزیر لی کچیانگ در روز سه‌شنبه متعهد شد از صادرکنندگان و واردکنندگان برای تضمین سفارش‌ها، گسترش بازارها و بهبود کارایی عملیات بندری و لجستیک حمایت کند.

چین سال‌های زیادی در تلاش است برای کاهش وابستگی اقتصاد خود به صادرات برای پیشگیری از اینکه تحت تاثیر عوامل جهانی که خارج از کنترلش است قرار نگیرد.
با ثروتمندتر شدن چین و افزایش هزینه‌های آن، برخی از تولیدات ارزان قیمت به کشورهای دیگر مانند ویتنام منتقل شده است. .

طبق آمار بانک جهانی، در پنج سال قبل از همه‌گیری، از سال 2014 تا 2019، سهم صادرات در تولید ناخالص داخلی چین از 23.5 درصد به 18.4 درصد کاهش یافت.
اما این سهم با ظهور کووید-19 افزایش یافت و در سال گذشته به 20 درصد رسید، به دلیل اینکه مصرف‌کنندگان در سرتاسر جهان قرنطینه بودند و خانه بودند و لوازم

الکترونیکی و خانگی چین را خریداری کردند و این امر به رشد کلی اقتصادی چین کمک کرد. با این حال، این بیماری همه گیر امسال دوباره به چین بازگشته است. تلاش های سختگیرانه آن برای مهار شیوع کووید داخلی منجر به قرنطینه شد که زنجیره تامین و حمل و نقل را مختل کرد.

کاهش تقاضا کالاهای چین در خارج از کشور

اما بدتر از آن برای صادرکنندگان، کاهش تقاضا در خارج از کشور بوده است، زیرا پیامدهای همه گیر و درگیری اوکراین باعث افزایش تورم و سیاست های پولی سخت تر می شود که رشد جهانی را کاهش می دهد.

صادرکنندگان معتقدند که این باعث شده تا مشتریان کمتر سفارش بدهند و به دنبال محصولات ارزان قیمت باشد و در مقایسه با سال 2020 و 2021 امسال رکود بی سابقه بوده است و صادرات نسبت به سال قبل 20درصد کاهش داشته است.

شرکت‌های چینی فعال در صادرات و واردات کالا و خدمات، یک پنجم نیروی کار چین را استخدام می‌کنند و ۱۸۰ میلیون شغل را تامین می‌کنند.
و حالا برخی از صادرکنندگان در واکنش به رکود، با تولید کالاهای ارزان‌تر، فعالیت‌های خود را کاهش داده و نیرو های خود را تعدیل کرده اند و این باعث نگرانی و درگیری پیشتر دولت چین شده است
میائو یوجی، که یک شرکت صادراتی را در هانگژو در شرق چین اداره می‌کند، گفت که شروع به استفاده از مواد خام ارزان‌تر و تولید کالاهای الکترونیکی و لباس‌های ارزان‌تر کرده است که برای مصرف‌کنندگان که بر اثر تورم محتاط عمل می‌کنند و به دنبال کالاهای ارزانتر هستند جذاب باشد.
پیش بینی ها حاکی از کاهش صادرات در نیمه دوم سال ادامه خواهد داشت.

منبع: سی‌ان‌ان

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×