تورم در آمریکا به بالاترین میزان در 40 سال گذشته رسید
به گزارش گذارنیوز، وزارت کار ایالاتمتحده اعلام کرد که تورم سالانه مصرفکننده در ایالاتمتحده طی ماه ژوئن ۹.۱ درصد افزایش یافته است که بزرگترین افزایش ۱۲ ماهه از نوامبر ۱۹۸۱ محسوب میشود.
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) که تغییرات قیمت کالاها و خدمات را از دیدگاه مصرفکننده اندازهگیری میکند، پس از رشد سالانه ۸.۶ درصدی در ماه مه، بسیار بالاتر از برآورد بازار ۸.۸ درصدی است. به صورت ماهانه، شاخص قیمت مصرفکننده در ژوئن ۱.۳درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت همچنین بالاتر از انتظار بازار ۱.۱ درصد بود. افزایش ماهانه شاخص قیمت مصرفکننده در ماه مه یک درصد اعلام شد.
به گفته وزارت کار، بنزین، سرپناه و غذا بیشترین سهم را در افزایش قیمت مصرفکننده داشتند.
در این بیانیه آمده است: «شاخص انرژی در طول ماه ۷.۵ درصد افزایش یافت و تقریبا نیمی از افزایش کل اقلام را به همراه داشت، بهطوریکه شاخص بنزین ۱۱.۲ درصد و سایر شاخصهای اصلی نیز افزایش یافتند و بهطور سالانه به ترتیب ۴۱.۶ درصد و ۵۹.۹ درصد افزایش را ثبت کردند».
شاخص قیمت مصرفکننده اصلی، بدون احتساب مواد غذایی و انرژی، در ژوئن ۰.۷ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت که بالاتر از انتظار بازار برای افزایش ۰.۶ درصدی بود. همچنین شاخص قیمت مصرفکننده اصلی در ماه مه افزایش ماهانه ۰.۶درصد را ثبت کرد.
رئیسجمهور آمریکا میگوید که نرخ تورم بهطور غیرقابل قبولی بالاست و افزود: انرژی به تنهایی نزدیک به نیمی از افزایش ماهانه تورم را تشکیل میدهد.
بایدن استدلال کرد که آخرین رقم تورم مصرفکننده ماه گذشته قیمت بنزین را منعکس نمیکند که از اواسط ژوئن به دلیل کاهش قیمت نفت خام و ترس از رکود همچنین افزایش ارزش دلار آمریکا در برابر سایر ارزهای اصلی، ۰.۴ دلار در هر گالن کاهش یافته است.
بایدن استدلال کرد که برای کاهش قیمت بنزین مبارزه خواهد کرد و از کنگره خواست تا بر اساس قوانینی برای کاهش هزینههای داروهای تجویزی، قبوض آب و برق و بیمه سلامت عمل کند و به فدرال رزرو برای مبارزه با تورم فضا بدهد.
منبع: ایسنا