وضعیت بازار؛ بیت کوین هفته جدید را در قلمرو مثبت آغاز کرد
به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، بیت کوین و اتریوم با پشت سر گذاشتن روز دوشنبه در وضعیتی نسبتاً پایدار، هفته جدید را در محدوده مثبت شروع کردند. قیمت بیت کوین (BTC) دیروز با کاهش اندک حجم معاملات، به طور متوسط 2.7 درصد افزایش یافت و با عبور از مقاومت 19 هزار دلاری به مانع روانی 20 هزار دلار نزدیک شد.
در حال حاضر، رمزارز اول بازار با حدود 4 درصد افزایش، با قیمت 19 هزار و 904 دلار معامله میشود. ارزش بازار بیت کوین امروز به حدود 381 میلیارد دلار رسیده و دامیننس آن معادل 38.4% است. شاخص ترس و طمع بازار ارزهای دیجیتال نیز اکنون عدد 20 در منطقه “ترس شدید” را نشان میدهد.
از سوی دیگر، قیمت اتر (ETH) روز دوشنبه نسبت به میانگین متحرک 20 روزه آن، 3.2 درصد افزایش یافت و این مسیر را امروز با جهش 4.3 درصدی خود ادامه داد. اتر در حال حاضر در محدوده 1347 دلار ایستاده است. نکته جالب توجه اینجاست که مسیر حرکت اخیر اتر نسبتاً ثابت بوده است و قیمت به طور متوسط تنها حدود 1.2 درصد تغییر طی 10 روز معاملاتی گذشته را نشان میدهد.
افزون بر این، از زمان انتقال شبکه اتریوم از پروتکل اثبات کار به مکانیسم اثبات سهام، قیمت اتریوم 20 درصد کاهش یافته است. عرضه ETH نیز تا این لحظه 11000 اتریوم افزایش داشته است که در صورت نبود این تغییرات، میتوانست تا بیش از 228 هزار واحد افزایش یابد.
تقویم اقتصادی: دادههای شاخص مدیران خرید ISM در بخش تولیدی برای ماه سپتامبر (شهریور- مهر)، با کاهش غیرمنتظره از 52.8 مورد انتظار تا مرز 50.9 روبرو شد. دادههای PMI در واقع اطلاعات مربوط به موجودی، عرضه، تولید، اشتغال و قیمتگذاری در بخش تولید را ارزیابی میکند.
عدد بالای 50 برای این شاخص، نشان میدهد که تولید در حال افزایش است. عدد زیر 50 نیز به معنای کاهش تولید است. رقم فعلی شاخص PMI نیز نشان دهنده کندترین افزایش در فعالیتهای تولیدی از سال 2020 تاکنون میباشد. گفتنی است که این شاخص در ماه آگوست (مرداد و شهریور) نیز از 52.5 به 51.70 کاهش یافته بود.
بازار سهام ایالات متحده نیز در آخرین جلسه معاملاتی خود با افزایش 2.6٪، 2.3٪ و 2.6٪ برای سه شاخص اصلی میانگین صنعتی داوجونز (DJIA)، نزدک کامپوزیت و S&P 500 بسته شد. در بازارهای انرژی، افزایش 4.7 درصد و 4.1 درصدی نفت خام WTI و نفت برنت اروپا را شاهد بودیم. این افزایش احتمالاً نتیجه اعلام کاهش احتمالی عرضه یک میلیون بشکه نفت خام توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بوده است.
گفتنی است که تا تصمیمگیری نهایی اوپک در نشست روز چهارشنبه وضعیت تثبیت نمیشود و اگر این گروه کاهش تولید را پیشنهاد نکند، احتمالاً روند حرکت قیمت معکوس میشود.
نگاهی تکنیکال به وضعیت بازار
نهنگها حجم زیادی بیت کوین را از صرافیها خارج میکنند
پیش از این، در تحلیل وضعیت بازار روزهای قبل گفته بودیم که به دلیل تشکیل کفهای بالاتر قیمت، بیت کوین در مسیری قرارگرفته است که خریداران را به خرید با قیمتهای بالاتر ترغیب میکند.
کفهای بعدی قیمت در روزهای اول و دوم اکتبر (9 و 10 مهر) اصلاح شدند، اگرچه این تعدیل در روزهای پایانی آخر هفته رخ داد که حجم معاملات نسبتاً اندک است. از سوی دیگر، حجم معاملات روز دوشنبه 40 درصد از میانگین 20 روزه آن را تشکیل میداد. این رقم برای روزهای شنبه و یکشنبه به ترتیب، 14 درصد و 21 درصد بود. میزان افزایش یا کاهش حجم معاملات نسبت به میانگین آن، اغلب نشاندهنده میزان اعتقاد معاملهگران به حرکت موجود است.
علیرغم اینکه به نظر میرسد وضعیت کلی بیشتر به نفع معاملات ساید باشد، ممکن است سرمایهگذاران مجبور نباشند از سرگیری روند صعودی را کاملاً غیرمحتمل بدانند.
نگاهی به نمودار ساعتی بیت کوین در روز دوشنبه نشان میدهد که قیمت از محدوده بالایی بولینگر باند آن عبور کرده است. بولینگر باند یک اندیکاتور تکنیکال است که میانگین قیمت یک دارایی بر مبنای دو انحراف معیار بالاتر و پایینتر از آن را محاسبه میکند.
به طور کلی، قیمت یک دارایی 95 درصد مواقع باید در دو انحراف معیار میانگین خود باقی بماند و شکست این محدوده برای تحلیلگران اهمیت پیدا میکند.
در حالی که قیمت در نمودار ساعتی از انتهای بولینگر باند عبور کردهاست، در نمودار روزانه میبینیم که قیمت در محدوده نزدیکی از حد میانگین قرار دارد. فعالیتهای امروز ممکن است صرفاً بیت کوین را به سمت میانگین متحرک 20 روزه آن بازگرداند و کاتالیزوری برای افزایش قابل توجه از سطح فعلی نباشد.
فعالیت در بازار مشتقات و دادههای آنچین حاکی از وجود یک حمایت بحرانی هستند که میتواند از کاهش شدید قیمت جلوگیری کند. افزون بر این، نرخ تامین مالی یا فاندینگ ریت برای BTC نیز برای هفت روز متوالی و طی 16 روز از 20 روز گذشته، مثبت بوده است.
نرخ تامین مالی شاخصی است که بر اساس آن، معاملهگرانی که در بازار معاملات دائمی فیوچرز دارای معامله باز هستند، متناسب با پوزیشن خود مبلغی را دریافت و یا مبلغی را پرداخت میکنند. این شاخص میتواند به عنوان معیاری برای سنجش احساسات کلی بازار عمل کند. کاهش شدید حجم خالص معاملات “نهنگها” در این خصوص اهمیت زیادی دارد.
دادههای درون زنجیرهای حاکی از آن هستند که نهنگهایی که حداقل هزار بیت کوین دارند، بیت کوین را به بیشترین میزان در چهار سال گذشته از صرافیها خارج کردهاند. حرکت بیت کوین خارج از صرافیها اغلب به عنوان یک شاخص صعودی یا حداقل، حمایتی تلقی میشود، زیرا نشان میدهد سرمایهگذاران داراییهای خود را به کیف پولهای سرد منتقل کرده و درصدد فروش نیستند.
با نگاهی به نمای کلی بازار ارزهای دیجیتال میبینیم که بخش اعظم آلتکوینها یکپارچه به رنگ سبز درآمده و اصلاحاتی صعودی را تجربه میکنند.
بایننس کوین (1.8%) به مرز 290 دلار رسیده و ریپل (4.6%) در محدوده 46 سنت در نوسان است. کاردانو، سولانا، دوجکوین، پولکادوت و شیبااینو نیز افزایش 2 تا 4 درصدی را تجربه میکنند.
در میان آلتکوینهای کوچکتر، لیدودائو با جهش 10.10 درصدی در صدر است. پس از آن، مِیکر (MKR) و لونا در رتبههای بعد قراردارند. ارزش تجمعی بازار رمزارزها نیز امروز به حدود 993 میلیارد دلار رسیده است.
مترجم: مرضیه مظاهری
منبع: coindesk