کاهش نرخ رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه آسیایی
به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، بانک توسعه آسیایی (ADB) پیشبینی رشد اقتصادی خود را برای اقتصادهای درحالتوسعه آسیا کاهش داده و به چالشهایی از جمله قرنطینه «صفر کووید» چین، جنگ در اوکراین و افزایش نرخهای بهره اشاره کرده است.
بانک توسعه مستقر در مانیل، روز چهارشنبه اعلام کرد که پیشبینی رشد خود را برای سال ۲۰۲۲ به ۴٫۳ درصد کاهش داده است که نسبت به ۵٫۲ درصد در ماه آوریل کاهش چشمگیری داشته است.
به گفته این بانک، انتظار میرود بهغیر از چین، بقیه کشورهای درحالتوسعه آسیا در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ رشد ۵٫۳ درصدی داشته باشند.
این بانک گفت که اگرچه لغو محدودیتهای همهگیری باعث افزایش هزینههای مصرفکننده و سرمایهگذاری در سراسر منطقه شده است، اما جنگ در اوکراین «بیاعتمادی جهانی و نیز اختلالات عرضه را تشدید نموده و بازارهای انرژی و مواد غذایی را ناآرام کرده است».
به گفته این بانک، افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو ایالات متحده و بانک مرکزی اروپا نیز بر تقاضای جهانی تأثیر میگذارد. این در حالی است که قرنطینههای جدید در چین مانع رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان شده است.
این بانک همچنین پیشبینی تورم خود را به ۴٫۵ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۴ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش داد که به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی، به ترتیب از ۳٫۷ و ۳٫۱ درصد افزایش یافت.
آلبرت پارک، اقتصاددان ارشد بانک توسعه آسیایی، گفت: با وجود بهبود مداوم، “خطرات بزرگی” برای اقتصادهای درحالتوسعه منطقه وجود دارد.
پارک گفت: رکود قابلتوجه در اقتصاد جهانی، تقاضا برای صادرات منطقه را بهشدت تضعیف خواهد کرد.
انقباض پولی قویتر از حد انتظار در اقتصادهای پیشرفته میتواند به بیثباتی مالی منجر شود. وی همچنین گفت: رشد در جمهوری خلق چین با چالشهای ناشی از قرنطینههای مکرر و بخش ضعیف املاک مواجه است.
دولتهای آسیای درحالتوسعه باید در برابر این خطرات هوشیار باشند و اقدامات لازم را برای مهار تورم بدون ازدبین بردن رشد انجام دهند.
منبع:الجزیره