» آرشیو اخبار » رضایی: کشور نیازمند قیام اقتصادی است
محسن رضایی

رضایی: کشور نیازمند قیام اقتصادی است

1 تیر 1401 5

به گزارش گذارنیوز، «محسن رضایی» در همایش فرصت‌ها و چالش‌های استان خوزستان اظهار کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز هم قبل از انقلاب و هم در دفاع مقدس نقش موثری داشته است. اصولا در دفاع مقدس حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ما در یک رویداد دیگر و در جنگ اقتصادی و یک جهش اقتصادی قرار گرفته‌ایم، گفت: سوال این است که دانشگاه‌های ما چه نقش تاریخی می‌توانند در این رویداد داشته باشند؟ از اندیشکده‌ها، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان چگونه می‌توانیم در این سومین رویداد مهم انقلاب اسلامی استفاده کنیم؟

رضایی ادامه داد: ملت ایران پر از افتخارات و درد و رنج‌های بزرگ است. همه ما می‌دانیم تا ۳۰۰، ۴۰۰ سال پیش ایران جایگاه بسیار برجسته‌ای در میان ملت‌ها و اقتصاد بسیار باشکوه و جغرافیایی دو برابر جغرافیای امروز داشت اما تا پیش از انقلاب در این سال‌ها مثل برف آب شدیم؛ کو سمرقند، بخارا، هرات؟ کو تجارت عظیمی که در جاده ابریشم برقرار بود؟

تبلیغات جام جهانی قطر

وی گفت: در این مدت بارها علما، دانشمندان و مجاهدین تلاش کردند که ملت ایران مبدائی پیدا کنند و بر اساس این مبدا سنگ‌های بعدی را بچینند و معماری جدیدی از ایران به دست آید تا به مجد و شکوه گذشته بازگردیم اما موفق نمی‌شدند تا یک مرد بزرگ به نام امام خمینی(ره) پیدا شدند و این مبدا را تعیین کردند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: این مبدا ظرفیت این را داشت که ایران را به یک قدرت بسیار بزرگ برسانند ودر آینده زمینه اقتصادی پیشرفته تبدیل کند. این مبدا امروز آنقدر قدرتمند است که ۴۳ سال است انواع تست‌ها روی آن صورت گرفته است؛ از کودتا و جنگ تا محاصره اقتصادی. با سربلندی بیرون امده

وی افزود: این کم‌عقلی آمریکا و اروپا است که هنوز متوجه نشده‌اند که باید این قدرت را بپذیرند و راهی غیر از این ندارند. کنار گذاشتن ملت ایران در امنیت و پیشرفت جهانی غیرقابل جبران است.

رضایی با اشاره به تحولات چند سال اخیر منطقه و نقش ایران در این تحولات، عنوان کرد: فاجعه بزرگی به نام داعش در منطقه به وجود آمد و ایرانیان از اینجا تا دمشق راه افتادند و این تروریست ها را در آبهای مدیترانه ریختند و تمام شد.

وی افزود: بعد می‌آیند و قهرمان ملی این حادثه بزرگ درمقابل تروریسم ضدبشری را ترور می‌کنند. مگر می‌شود امنیت و پیشرفت جهانی را بدون نقش دادن به ملت و دولت ایران به وجود آورد؟ امکان ندارد.

رضایی یادآور شد: چرا به مذاکرات برجام تن نمی‌دهید؟ چرا چیزی که خود امضا کرده‌اید را حاضر نیستید بپذیرید؟ این نظام و این سنگ بنا تست خود را داده است.

وی بیان کرد: تمام تلاش آن‌ها بر این است بعد از این سیاست و امنیتی که شکل گرفته، سنگ بعدی یعنی اقتصاد در ایران شکل نگیرد. از داخل و خارج گرفته، دارند علیه ادامه این سنگ بناها مقابله می‌کنند.

رضایی خاطرنشان کرد: تحریم اقتصادی یکی از این ابزارها است اما این تنها نیست؛ فرمولی سوخته شده پیدا کرده‌اند و آن هم سرکوب اعتماد به نفس است.

وی ادامه داد: زمان قاجار و پهلوی بیشتر از آنکه نفت ما را بردند و سرزمین ما را تکه تکه کردند، اعتماد به نفس و نوآوری را در این کشور کشتند و حتی بعد از انقلاب نیز دیدم که برخی از دولت‌های به ظاهر دلسوز می‌گویند بدون آمریکا نمی‌توانیم کاری کنیم.

معاون اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: اثر روانی این نوع رفتارها که ما نمی‌توانیم سرپای خود بایستیم بزرگ‌ترین خیانتی بود که در طول تاریخ به ملت ایران شد؛ این بیشتر از غارت نفت بود.

وی افزود: کلید انهدام و سرکوب ایران این است که نوآوری، خلاقیت، اعتماد به نفس و ابتکار را بکشید اما به لطف خدا با همه جراحت‌هایی که بر بدن ایران ما وارد می‌شود، جوانان و اندیشمندان جلو می‌روند و باید جلو بروند.

رضایی با اشاره به اهمیت حضور دانشگاه‌ها در اداره کشور گفت: امروز به شدت نیازمند این هستیم که دانشگاه‌ها به کمک اداره کشور بیایند. در همایش امروز نیز نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت قابل توجهی در گفتگوها ‌پیشنهادات ‌ و صحبت‌ها دیده می‌شود و این باعث خوشحالی است.

وی افزود: جمع هفت تا ۱۱ نفره‌ای از بین افرادی که در این همایش بیشترین تلاش را کردند و مقالات بهتری دادند، تعیین شود و به من معرفی شود. کمیته توسعه شکل گیرد تا از مشورت این افراد در تهران استفاده کنیم و به استاندار نیز خواهم گفت که حتما با این گروه در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی مشورت کنند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور عنوان کرد: ما نیاز به قیام دیگری به نام قیام اقتصادی داریم همان طور که در جنگ و انقلاب قیام کردیم. مقام معظم رهبری در ۱۴ خردادماه فرمودند که مردم باید در اقتصاد قیام کنند. کجای دنیا بجای دولت هامردم در جنگ شرکت می‌کنند؟ در ایران این اتفاق افتاد.

رضایی گفت: کجای دنیا دولت در صحنه است و مردم را در اقتصاد در حاشیه قرار می‌دهند؟ اگر مردم ما جنگ و انقلاب را می‌توانند مدیریت کنند، چطور نمی‌توانند اقتصاد را مدیریت کنند؟

وی افزود: مهمترین وظیفه‌ای که ما در دولت مردمی برای خود تعریف کردیم این نیست که تنها میان شما سفر کنیم. سوال بعدی ما این است که شما چگونه در اقتصاد مشارکت کنید؟

معاون رئیس جمهور گفت: همراهی دولت با مردم مهم است اما مهم‌تر از آن همراه‌سازی مردم در یک جهش و قیام اقتصادی است. مردم باید با یک جهش اقتصادی، قیام کنند.

رضایی با اشاره به فرصت‌های استان خوزستان عنوان کرد: در استان خوزستان فرصت‌های متراکم زیادی هست، مشکلات متراکم زیادی هم وجود دارد. این گونه نیست که تنها مشکلات باشد، فرصت‌های زیادی هم هست در همه کشور هم این گونه است.

ایران جزو استثنائات دنیا است و نه تنها از تولید بلکه از تجارت هم می‌تواند سود کند. تجارت و تولید می‌توانند دو برابر کشورهای دیگر برای‌مان ثروت تولید کنند و یکی از این نقاط در خوزستان است. موقعیت استان خوزستان در شمال خلیج فارس، یعنی قرار گرفتن در بخش مهمی از تجارت دنیا. این‌ها فرصت‌های مهمی هستند.

وی بیان کرد: در تولید، مشکلات متراکمی در استان خوزستان داریم اما در مقابل فرصت‌های زیادی هم داریم. محصولات پتروشیمی را تولید می‌کنیم و به صورت خام به دنیا می‌فروشیم.

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: در دنیا بیش از ۶ تا ۷ هزار کالای پایین دستی از این مواد تولید می‌شوند بنابراین در کنار احداث پتروشیمی، باید ۱۰ برابر در صنایع پایین دستی آن سرمایه‌گذاری کرد.

وی بیان کرد: کار سخت را انجام می‌دهیم اما کار آسان را که ثروت بیشتری دارد از دست می‌دهیم. پژوهشگران و دانشگاه‌ها می‌توانند در این خصوص ورود کنند و راه حل دهند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: فرق استان خوزستان با استان‌های خراسان رضوی و اصفهان این است که اقتصاد این استان‌ها بیشتر خصوصی است اما اقتصاد خوزستان دولتی است که باید در این مورد فکری کرد. البته این مسال جنبه تاریخی هم دارد.

رضایی گفت: ما عموما ۱۰۰ سال پیش عشایر بودیم و بدون اینکه کسب و کارها به طور طبیعی متولد شوند، یک مرتبه شدیم کارگر نفت یا کارکنان دولت. این مساله تاریخی است و تنها از مشکلات برنامه‌ریزی نیست اما بالاخره خوزستان باید از اقتصاد دولتی به اقتصاد مردمی منتقل شود.

وی یادآور شد: عمده کسب و کارها چون کوچک هستند زورشان به بانک‌ها ‌ادارات نمی‌رسد، مسائل حقوقی را نمی‌دانند و بسیاری از روابط پیچیده اقتصادی را بلد نیستند و نیاز به حلقه میانی است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×