» آرشیو اخبار » قوت زنجیره تامین چین برای تورم جهانی چه معنایی دارد؟

قوت زنجیره تامین چین برای تورم جهانی چه معنایی دارد؟

5 مرداد 1401 5

به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، اقتصاد چین پس از آنکه ماه‌ها به دلیل شیوع کرونا کم رونق بود به روال عادی خود بازگشت. در ماه ژوئن، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به چند صد نفر کاهش یافت و به دنبال آن افراد بیشتری سوار بر هواپیماها و قطار ها شدند،وضع ترافیک بزرگراه‌ها و شلوغی شهرها به قبل از شیوع بیماره کرونا بازگشته است.

فعالیت کارخانه‌ها، که از ماه فوریه دچار کاهش شده بود، درماه ژوئن افزایش یافت، مراکز تولیدی از قرنطینه بیرون آمدند، تولید افزایش و نیاز به واردات و زنجیره تامین کاهش یافت. شاخص PMI از مرز 50 عبور کرد و به وضعیت انبساطی رسید، تولید صنعتی 2.9 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت. صادرات چین در ماه ژوئن به سرعت به بالاترین سطح در 5 ماه گذشته رسید که نشان دهنده  رشد تولید در چین است.

دولت چین صادرات را در اولویت قرار داده است، قدرت چین در عرضه کالا در سطح جهانی از سال 2020 مکررا توسط عوامل گوناگونی از جمله کرونا،، نوسانات برق، بحران های ژئوپولوتیک مکررا دچار اختلال شده است. کاهش تقاضای داخلی برای کالا در چین موجب شده که دولت بتواند تورم را کنترل کند و قیمت تولید‌کننده (PPI) در ماه های اخیر تعدیل شده است. این امر، همراه با کاهش ارزش یوان در اوایل سه ماهه دوم سال 2022، منجر به تعدیل قیمت گذاری اقلامی صادراتی چین به ایالات متحده شده است.

تبلیغات جام جهانی قطر

با توجه به کاهش تقاضا های داخلی در بازارهای توسعه یافته از جمله بازار چین و کاهش فشار بر زنجیره تامین داخلی، علیرغم برجا بودن عدم اطمینان اقتصادی در زمان کرونا، بازهم میتوان گفت بعید است چین دچار تورم شود.

علاوه بر این، چین به دلیل سرمایه گذاری در توسعه زیر ساخت ها و سرمایه گذاری در توسعه املاک باعث شده تقاضای کمتری برای

 

ریسک تورم در بازارهای توسعه یافته

در ایالات متحده، بهبود زنجیره تامین نیز به لطف ترکیبی از تغییر ترجیحات مصرف کننده به سمت خدمات، هزینه های کلی کندتر و موجودی کالای بیشتر در حال انجام است. این امر منجر به عقب ماندگی کمتر در بنادر، افزایش ظرفیت حمل و نقل و کاهش قیمت حمل و نقل شده است. نسبت موجودی به فروش برای بخش‌هایی مانند کالاهای عمومی، کالاهای خانگی، لوازم الکترونیکی خانگی و فروشگاه‌های لوازم ساختمانی که دسته‌های اصلی صادرات چین به ایالات متحده هستند، عادی شده است. تورم قیمت واردات از چین نیز در ماه های اخیر تعدیل شده است.

باوجود بهبود شرایط در زنجیره تامین، تورم امریکا اخیرا مجددا افزایش یافته است، تداوم شتاب تورم در خرده فروشی ها علیرغم درخواست کمتر برای کالا و کاهش فشار بر زنجیره تامین، نشان میدهد تورم بیش از آنچه که انتظار میرفت ریشه دار است.

این وضعیت در حالی رخ میدهد که نشانه هایی از کاهش تورم موجود است، اما تورم نه تنها مهارنشده بلکه از دسته ای به دسته ی دیگر گسترش میابد.

 

پیامدها برای سرمایه گذاران

در کوتاه مدت علیرغم اینکه قدرت چین در زنجیره تامین به حال سابق بازگشته، اختلال به وجود آمده به دلیل جنگ در اروپا و اعتصابات در برخی از بازارهای بزرگ همچنان می تواند خطراتی را برای زنجیره تامین جهانی ایجاد کند. اختلال در عرضه غذا و انرژی در حال حاضر تورم جهانی را افزایش دهد، بحران انرژی در اروپا و سهمیه بندی مرتبط با آن می تواند چالش های زنجیره تامین را  بیش از پیش افزایش دهد. در صورت ادامه بحران انرژی سهم انرژی کارخانه جات به نفع مردم کاهش میابد و به دنبال آن تولید کاهش یافته و تورم افزایش میابد

 

در بلندمدت، ما شاهد افزایش خطرات جهانی‌زدایی و بازارهای سرمایه پراکنده‌تر هستیم. نقش چین در زنجیره تامین جهانی ممکن است به مرور زمان کاهش یابد، زیرا دولت ایالات متحده به دنبال کاهش اتکای آمریکا به پایگاه عظیم تولیدی چین برای کالاها، قطعات یدکی و انواع مواد مصرفی است.

 

این روند ممکن است ناکارآمدی های اقتصادی را افزایش داده و فشارهای تورمی را در سال های پیش رو افزایش دهد و بسیاری از سرمایه گذاران را به سمت چینش منعطف تر پرتفوی ها و سبدهای خرید سوق دهد.

 

منبع : pimco

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×