» آرشیو اخبار » چند حقیقت درباره ماهیچه‌ها و استخوان‌های بدن انسان
چند حقیقت درباره ماهیچه‌ها و استخوان‌های بدن انسان

چند حقیقت درباره ماهیچه‌ها و استخوان‌های بدن انسان

17 شهریور 1401 7

بدن انسان بر روی مجموعه‌ای از استخوان‌ها و ماهیچه‌ها قرار گرفته است که به آن امکان حرکت می‌دهند و نقشی اساسی در عملکرد آن دارند.

با چند حقیقت خواندنی درباره‌ی ماهیچه‌ها و استخوان‌های بدن انسان همراه باشید.

۱- لبخند زدن ۱۷ ماهیچه و اخم کردن ۴۳ ماهیچه می‌برد

چند حقیقت درباره ماهیچه‌ها و استخوان‌های بدن انسان

 

تبلیغات جام جهانی قطر

اگر قصد ورزش دادن صورت خود را داشته باشید، لبخند نسبت به اخم گزینه‌ی ساده تری محسوب می‌شود. همه‌ی ما می‌دانیم که اخم کردن زیاد صورت را خسته می‌کند و همین موضوع روی خلق و خوی ما اثر می‌گذارد.

۲- ما با ۳۰۰ استخوان متولد می‌شویم، اما تا دوران بزرگسالی، تعداد استخوان‌های بدن مان به ۲۰۶ عدد کاهش می‌یابد

علت این مسأله آن است که بسیاری از استخوان‌های کودکان از استخوان‌های کوچک تری تشکیل شده اند که هنوز مانند آنچه در جمجمه وجود دارد، به هم جوش نخورده اند. این امر عبور بچه از مجرای زایمان مادر را ساده‌تر می‌کند. با بالا رفتن سن کودک، استخوان‌ها سفت می‌شوند و به هم جوش می‌خورند.

۳- قد ما صبح‌ها یک سانتیمتر بلندتر از شب‌ها است

غضروفی که بین استخوان‌های ما وجود دارد طی روز در اثر ایستادن، نشستن و دیگر فعالیت‌های روزانه، فشرده می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود در انتهای روز در مقایسه با ابتدای آن اندکی کوتاه‌تر باشیم.

۴- قوی‌ترین ماهیچه‌ی بدن انسان زبان است

شاید با زبان تان نتوانید پرس سینه بزنید، اما واقعیت این است که قوی‌ترین ماهیچه‌ی بدن انسان نسبت به اندازه اش محسوب می‌شود. اگر به آن فکر کنید می‌بینید که هر بار که غذا می‌خورید، چیزی می‌بلعید یا صحبت می‌کنید، از زبان خود استفاده می‌کنید و بنابراین طی روز یک ورزش کامل به زبان خود می‌دهید.

۵- محکم‌ترین استخوان بدن انسان فک است

یکی از بادوام‌ترین و سخت‌ترین استخوان‌های بدن از جهت شکستن، فک است.

۶- با هر قدمی که برمی دارید ۲۰۰ ماهیچه را به کار می‌گیرید

بسته به نحوه‌ی تقسیم بندی گروه‌های ماهیچه‌ای بدن، برای برداشتن هر یک قدم، از چیزی نزدیک به ۲۰۰ ماهیچه استفاده می‌کنید. با توجه به اینکه بیشتر ما روزانه ۱۰ هزار قدم برمی داریم، این کار زیادی برای ماهیچه‌های بدن محسوب می‌شود.

۷- دندان تنها عضو بدن است که قادر به ترمیم خود نیست

اگر تا به حال تجربه‌ی شکستگی دندان داشته باشید، این موضوع را به خوبی درک می‌کنید. لایه‌ی بیرونی‌تر دندان، مینا است که بافت زنده نیست. به همین دلیل زنده نبودنش، از قدرت خودترمیمی برخوردار نیست و برای این کار باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

۸- مدت زمانی که طول می‌کشد عضله‌ی جدیدی را به دلیل کنار گذاشتن ورزش از دست دهید، ۲ برابر زمانی است که ساخت یک عضله‌ی جدید می‌برد

با این حال، تنبل‌ها نباید این موضوع را بهانه‌ی ورزش نکردن خود کنند. ساخت عضله و شکل دادن به ماهیچه‌ها کار نسبتاً ساده‌ای است و این حقیقت باید انگیزه‌ی شما برای ورزش کردن شود.

۹- استخوان‌های بدن انسان از فولاد محکم‌تر است

این موضوع معنایش این نیست که استخوان‌های بدن تان شکننده نیستند، چون تراکم استخوان بسیار کمتر از فولاد است. تحقیقات نشان داده استخوان‌های بدن ما ۲۰ هزار psi (پوند بر اینچ مربع) استحکام کششی دارد (بیشینه تنشی که ماده تحت کشش می‌تواند تا قبل از شکستن تحمل کند). در حالی که استحکام کششی فولاد ۷۰ هزار psi است. فولاد از استخوان بسیار سنگین‌تر هم هست. با این حال، در مقایسه‌ی پوند به پوند میان استخوان و فولاد، استخوان محکم‌تر است.

۱۰- یک چهارم استخوان‌های بدن انسان در پا‌ها قرار دارد

شاید خیلی به پاهایتان فکر نکرده باشید، اما آن‌ها بیشتر از هر قسمت دیگر بدن تان در خود استخوان دارند. اما چه تعداد؟ از حدوداً ۲۰۰ استخوان بدن، ۵۲ تای آن‌ها در پا‌ها قرار دارد.

منبع: روزیاتو

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×