» آرشیو اخبار » جامعه پرستاری پس از 15 سال به آرزوی خود می رسد؟
جامعه پرستاری پس از 15 سال به آرزوی خود می رسد

جامعه پرستاری پس از 15 سال به آرزوی خود می رسد؟

19 مرداد 1401 8

به گزارش گذارنیوز، جامعه پرستاری در کنار کادر پزشکی، تشکیل دهنده تیم خدمت به بیماران در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها هستند. اما، این پرستاران هستند که مراقبت‌های لازم از بیماران را بر عهده دارند. در عین حال، چون تعرفه‌ای برای خدماتی که ارائه می‌دهند، تعریف نشده است، در نتیجه پول آن مستقیم به جیب پرستار نمی‌رود.

از همین رو، در تابستان سال ۱۳۸۶ بود که مجلس شورای اسلامی، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را با رأی قاطع نمایندگان به تصویب رساند تا جامعه پرستاری به حق و حقوق واقعی خود از خدماتی که به بیمار ارائه می‌دهد، دست پیدا کند.

حالا ۱۵ سال از روزی که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، می‌گذرد و جامعه پرستاری همچنان در انتظار به سر می‌برد.

تبلیغات جام جهانی قطر

بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت به همراه وزارت رفاه و سازمان نظام پرستاری، ملزم شدند که ظرف مدت ۶ ماه پس از تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، آئین نامه اجرایی این طرح را آماده کنند. اما، از ۶ ماه، حالا نزدیک به ۱۵ سال می‌گذرد. در این بین دولت‌های مختلفی بر سر کار آمده و رفته اند، اما از اجرایی شدن این قانون خبری نبود.

سرانجام آئین نامه اجرایی هشت ماده‌ای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در ۶ مرداد ۱۴۰۰ در جلسه هیأت وزیران تصویب و با امضای معاون اول رئیس جمهوری وقت برای اجرا ابلاغ شد.

آئین نامه اجرایی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری

ماده ۱- در این آئین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱- قانون: قانون تعرفه‏ گذاری خدمات پرستاری و تعدیل کارانه‌های پرستاری – مصوب ۱۳۸۶-.

۲- وزارت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

۳– گروه (کادر) پرستاری: دانش‌آموختگان رشته‌های پرستاری، اتاق عمل، هوشبری و فوریت‌های پزشکی (در مقاطع مختلف) و رده‌های وابسته پرستاری با هرگونه رابطه استخدامی (اعم از رسمی، پیمانی، تبصره‌ای، شرکتی، طرحی).

۴- مراکز: تمامی مراکز بهداشتی و درمانی کشور اعم از دولتی، عمومی غیردولتی، خصوصی و خیریه و موقوفه.

۵- تعرفه خدمات پرستاری: مبلغی که متناسب با ارائه خدمات و مراقبت‌های پرستاری و بر اساس شرح وظایف و استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری تعیین می‌گردد.

ماده ۲ – وزارت موظف است استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری را تعیین و ابلاغ نماید.

تبصره ۱- سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران مکلف است در اجرای بند (۵) ماده (۳) قانون ایجاد سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۸۰- در تدوین استانداردهای مذکور همکاری نماید.

تبصره ۲ – وزارت موظف است استانداردهای فوق را حسب ضرورت بازنگری و ابلاغ نماید.

ماده ۳- تمامی مراکز مکلف به رعایت استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری می‌باشند.

ماده ۴- شورای‌عالی بیمه سلامت کشور مکلف است هر ساله بر اساس بند (الف) ماده (۹) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور – مصوب ۱۳۹۵- نسبت به تعیین تعرفه خدمات پرستاری اقدام و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور، قبل از پایان هر سال برای سال بعد جهت تصویب به هیئت وزیران ارائه نماید.

تبصره ۱- ارزش نسبی خدمات پرستاری به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران، توسط شورای‌عالی بیمه سلامت کشور تعیین و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور و تصویب هیئت وزیران قابل اجرا است.

تبصره ۲- برای خدمات شایع (گلوبال)، ملاک محاسبات تخت روز برای محاسبات تعرفه پرستاری، تخت روز اعلامی در جدول شایع (گلوبال) می‌باشد و برای خدمات اتاق عمل، زمان استاندارد اعلامی برای عمل می‌باشد.

تبصره ۳- تمامی مراکز مکلف به رعایت تعرفه‌های تعیین‌شده می‌باشند.

ماده ۵- تمامی مراکز مکلفند پس از ابلاغ تعرفه سالانه خدمات گروه (کادر) پرستاری موضوع قانون، کارانه گروه (کادر) یادشده را بر اساس تعرفه‌های مصوب محاسبه و پرداخت نمایند. دستورالعمل نحوه توزیع در بخش دولتی – دانشگاهی توسط وزارت ظرف سه ماه پس از تصویب این آئین‌نامه ابلاغ خواهد شد.

ماده ۶ – منابع اعتباری مورد نیاز برای اجرای این آئین‌نامه مطابق مفاد تبصره بند (ث) ماده (۷۴) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۹۵- از محل منابع بودجه عمومی دولت تأمین می‌گردد.

تبصره – اجرای این آئین نامه نباید بار مالی جدید به سازمان‌های بیمه‌گر پایه ایجاد نماید.

ماده ۷ – سازمان‌ها و شرکت‌های بیمه پایه و تکمیلی سلامت مکلفند نسبت به پوشش این خدمات اقدام ‏نمایند.

ماده ۸ – به منظور عملیاتی‌شدن تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در سرفصل‌های صورتحساب متحدالشکل ردیفی مستقل با عنوان خدمات مراقبت‌های پرستاری اضافه که متناسب با تعرفه‌های این آئین‌نامه محاسبه می‌گردد.

 

انتظار ۱۵ ساله به پایان می‌رسد!

بعد از تهیه آئین نامه اجرایی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، امیدها برای به پایان رسیدن انتظار ۱۵ ساله پرستاران دوباره جرقه زد و به نظر می‌رسد که جامعه پرستاری به آرزوی خود برسد.

«عباس عبادی» از امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سازمان بیمه سلامت به منظور اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه همکاری هزینه کرد منابع حاصل از تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری مصوبه هیأت وزیران که در سال‌جاری تعیین شده است، در اختیار بیمه سلامت قرار می‌گیرد و طبق دستورالعمل نحوه بازتوزیع قانون تعرفه گذاری پرستاری که با همکاری سازمان نظام پرستاری و معاونت‌های پرستاری، توسعه و درمان وزارت بهداشت تدوین شده است، کارانه پرستاران پرداخت می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: دستورالعمل بازتوزیع قانون تعرفه‌گذاری تدوین و نهایی شده و در روزهای آینده از سوی وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌شود.

در همین حال، محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری، با تاکید بر فراهم شدن مقدمات اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، گفت: با توجه به اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این قانون، کارانه ها از دی ماه ۱۴۰۰ برای پرستاران محاسبه می‌شود.

وی افزود: تعرفه‌های خدمات پرستاری شامل تمامی مراکز درمانی بخش‌های دولتی و خصوصی می‌شود و هیچ تبعیض و تفاوتی برای پرستاران وجود ندارد.

به نظر می‌رسد شمارش معکوس برای اجرایی شدن قانون ۱۵ ساله پرستاری آغاز شده و انتظار پرستاران به روزهای پایانی نزدیک شده است.

منبع: مهر

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×