ایران خودرو به سوددهی رسید
به گزارش گذارنیوز، مقایسه عملکرد ایران خودرو دیزل طی دوره زمانی ۱۳۹۹ تا پایان نیمه نخست ۱۴۰۱ بیانگر بهبود شاخصهای کمی و کیفی این شرکت از جمله افزایش فروش، تنوع سبد محصولات، کاهش تعهدات معوق، رشد تحویل خودرو به مشتریان، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود وضعیت نیروی انسانی است.
بررسی وضعیت شرکت ایران خودرو دیزل نشان میدهد این شرکت در شرایطی که با زیان انباشته بالا مواجه بوده و تلاش میکرد با فروش برخی داراییها و یا قرض از شرکت مادر منابع مالی مورد نیاز برای پرداخت حقوق پرسنل خود را تامیان کند، موفق شده تا ظرف مدت کوتاهی با اصلاح ساختار مالی، افزایش تیراژ تولید و عدم تولید خودروهای ناقص به سوددهی برسد.
این شرایط موجب شده تا زیان انباشته این شرکت به صفر نزدیک شده و بازده سهام شرکت افزایش یابد. واکاوی دلایل چرخش شرکت ایران خودرو دیزل از زیان انباشته به رشد تیراژ تولید و سوددهی میتواند الگویی برای توسعه سایر شرکت های خودروسازی کشور باشد.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل در مورد چگونگی تغییر وضعیت این شرکت از زیاندهی به سودآوری، گفت: برای اصلاح وضعیت شرکت ایران خودرو دیزل هدفگذاری و تحقق شاخص های هشتگانه رشد تیراژ تولید، افزایش سهم بازار، ارتقای کیفیت محصولات و خدمات، توسعه محصولات، بهبود وضعیت سود و زیان و اصلاح ساختار مالی، جذب نیروی انسانی و احیای بازارهای صادراتی مد نظر قرار گرفت.
بازگشت به بازارهای صادراتی
جواد توسلی مهر، برنامه ریزی برای بازگشت به بازارهای صادراتی قبلی و راهیابی به بازارهای صادراتی جدید را از جمله رویکردهای این گروه خودروسازی دانست و گفت: در حوزه کشورهای آسیای میانه چند دستگاه اتوبوس آتروس صادر شده و درخواست خرید ۱۱۲ دستگاه کامیون ۲۶۲۴ از سوی کشور روسیه ارایه شده است. همچنین اعلام آمادگی شرکت های روسی برای عقد قرارداد خرید کشنده آتامان، برگزاری نمایشگاه در کشور روسیه و پیشنهاد برگزاری نمایشگاه در کشور ترکمنستان و همچنین امضای تفاهم نامه صادرات محور به کشور روسیه توسط شرکت محورخودرو از جمله این اقدامات بوده است.
مدیرعامل ایرانخودرو دیزل در مورد صادرات محصولات به کشورهای حوزه خلیج فارس و آفریقا، افزود: در حوزه خلیج فارس مذاکره با نماینده سابق عربستان و آمادگی برای شروع صادرات محصولات به این کشور، مذاکره با شرکت کویتی برای ارسال شاسی نردبانی محصولات واگن هود و در حوزه آفریقا، فروش و ارسال کامیون واگن هود، درخواست خرید ۱۰۰ دستگاه کشنده ۲۶۳۰ با موتورOM۳۵۵ گازسوز، درخواست خرید ۴۵ دستگاه کشنده فوتون و اعلام نیاز خرید شرایطی ۵۰۰ دستگاه اتوبوس از کشور نیجریه از جمله این درخواست ها بوده است.
منبع: اقتصادآنلاین