» آرشیو اخبار » نابغه هنر که در ۲۷ سالگی مُرد!
آگوست ماکه

نابغه هنر که در ۲۷ سالگی مُرد!

24 دی 1401 12

«آگوست ماکه»‌ ـ نقاش آلمانی ـ ۲۷ ساله بود که زندگی‌اش به پایان رسید. او یکی از سربازانی بود که برای کشورشان در جنگ جهانی اول جنگیدند.‌ «ماکه»‌ به‌رغم فعالیت هنری کوتاه هشت ساله بیش از ۶۰۰ تابلو نقاشی و ۹۰۰۰ طراحی خلق کرد. امروزه از او به عنوان پدر اکسپرسیونیسم آلمان یاد می‌شود.

به گزارش گذارنیوز،‌ «آگوست ماکه» در ۳ ژانویه ۱۸۸۷ در آلمان به دنیا آمد. نبوغ هنری او از زمانی که کوچک بود شروع به ظهور کرد. در آن زمان، پدر «ماکه»‌ برای سرگرمی مناظر را نقاشی و آثار هنری باستانی را جمع‌آوری می‌کرد.

نابغه هنر که در ۲۷ سالگی مُرد!خودنگاره با کلاه اثر آگوست ماکه سال ۱۹۰۹

در سال ۱۹۰۳، زمانی که «ماکه»‌ با پدر و مادر و دو خواهر و برادر دیگرش در «بن» زندگی می‌کردند، او با «الیزابت گرهارت»، دختر یک تاجر برجسته آشنا شد. آن‌ها در سال ۱۹۰۹ ازدواج کردند. تا پیش از درگذشت «ماکه»‌ در سال ۱۹۱۴ میلادی، «الیزابت» سوژه بیش از ۲۰۰ پرتره او شد و به «ماکه» کمک کرد تا مهارت‌های خود را به عنوان یک نقاش افزایش دهد.

نابغه هنر که در ۲۷ سالگی مُرد!پرتره همسر هنرمند با کلاه اثر آگوست ماکه سال ۱۹۰۹

در سال ۱۹۰۴، «ماکه» در آکادمی سلطنتی هنر در دوسلدورف آلمان ثبت‌نام کرد. با این حال، دو سال بعد، این جوان ۱۹ ساله از اینکه به جای کاوش در ایده‌های جدید هنر معاصر مجبور بود آثار استادان قدیمی نقاشی را کپی کند، بیش از پیش ناامید شد. او آکادمی را ترک کرد و در حالی که در مدرسه هنرهای کاربردی دوسلدورف در کلاس های هنر عصرانه شرکت می‌کرد، به عنوان طراح صحنه و لباس در یک تئاتر محلی مشغول به کار شد.

تبلیغات جام جهانی قطر
باغ آفتابی اثر آگوست ماکه
باغ آفتابی اثر آگوست ماکه سال ۱۹۰۸

در سال ۱۹۰۷، «ماکه» نخستین سفر خود به پاریس را انجام داد. او در آنجا آثار نقاشان امپرسیونیست را کشف کرد. سبک ظریف و انتخاب موضوع آن‌ها تأثیر عمیقی بر هنر او گذاشت. نقاشی او با عنوان «باغ آفتابی» که در سال ۱۹۰۸ میلادی خلق شد، نمونه بارزی از الهامات امپرسیونیستی در آثار «ماکه» است.

«ماکه» در سفر بعدی به پاریس در سال ۱۹۰۹ با آثار «آنری ماتیس»‌ روبه‌رو شد. «ماکه» که تحت تاثیر نحوه به کارگیری رنگ‌ها توسط «ماتیس»‌ قرار گرفته بود، استفاده از رنگ‌های روشن‌تر و ضربات قلم‌مو بزرگ‌تر و بی‌رمق‌تر را آغاز کرد.

طبیعت بی‌جان اثر آگوست ماکه
طبیعت بی‌جان اثر آگوست ماکه سال ۱۹۱۰

بین سال‌های ۱۹۰۶ و ۱۹۱۰، «ماکه‌»‌ به طور منظم از پاریس، آلمان و ایتالیا بازدید می‌کرد، با هنرمندان دیگر آشنا می‌شد، ایده‌های مختلف را تبادل می‌کرد و با سبک‌های هنری گوناگون در سراسر اروپا آشنا می‌شد. این دوران از سفرهای «ماکه» نبوغ و مهارت‌های واقعی او را آشکار کرد. در آن زمان که او فقط ۲۲ سال داشت، از تجربیات خوداستفاده کرد و سبک نقاشی شخصی و متمایز خود را شکل داد.

نقاشی آگوست ماکه

«ماکه» ‌۲۲ ساله بود که «فرانتس مارک» نقاش جوان اکسپرسیونیست را در مونیخ آلمان ملاقات کرد و این دو شروع به همکاری نزدیک کردند و سبکی انتزاعی و رنگارنگ‌تر را توسعه دادند. جزئیات برای «ماکه»‌ و «مارک» کم اهمیت‌تر شدند. چیزی که برای آن‌ها اهمیت داشت، واکنش احساسی بود که از رنگ‌های روشن و متضاد نقاشی حاصل می‌شد. آن‌ها بعداً یک گروه هنری به نام «Der Blaue Reiter» (سوارکار آبی) تشکیل دادند.

«سوارکار آبی»‌ گروه هنری بود که توسط نقاشان اکسپرسیونیست ساکن آلمان شکل گرفت و به توسعه هنر انتزاعی کمک کرد.

نقاشی آگوست ماکه

این گروه نمایشگاهی را با عنوان «نخستین نمایشگاه ویراستاران سوارکار آبی» ترتیب داد که بین دسامبر ۱۹۱۱ تا ژانویه ۱۹۱۲ در مونیخ برگزار شد. در این نمایشگاه ۴۳ اثر از ۱۴ هنرمند از جمله «آگوست ماکه» به نمایش گذاشته شد. اگرچه سبک نقاشی‌ها متفاوت بود، اما نمایشگاه عموماً نشان‌دهنده علاقه به تجربه و بیان آزاد بود.

نقاشی آگوست ماکه

در سال ۱۹۱۲، «ماکه»‌ با «روبر دولونه»‌، نقاش فرانسوی ملاقات کرد که به سبکی نقاشی می‌کرد که علاوه بر رنگارنگ بودن تحت تاثیر کوبیسم نیز بود. متعاقباً، «ماکه»‌ در برخی از نقاشی‌های خود تحلیلی بر فرم کوبیسم را ارائه کرد. با این حال، او به طور کلی به موضوع مورد استفاده در نقاشی‌های امپرسیونیسم وفادار ماند و صحنه‌هایی از زندگی روزمره را به تصویر کشید.

نقاشی آگوست ماکه

در آوریل ۱۹۱۴، او به همراه نقاش سوئیسی «پل کلی» به تونس سفر کرد و در آن جا تعداد زیادی اثر هنری خلق کرد. تأکید بر رنگ در این نقاشی‌ها نشان‌دهنده تأثیری است که کوبیسم «دولونه»‌ بر او گذاشته است.

نقاشی آگوست ماکه

زندگی حرفه‌ای «ماکه» به دلیل مرگ زودرس او در ماه دوم جنگ جهانی اول در خط مقدم در فرانسه، در ۲۶ سپتامبر ۱۹۱۴، ناگهان به پایان رسید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×