تأثیر عرضه تتر بر قیمت بیت کوین
به گزارش واحد ترجمه گذارنیوز، در ماه آوریل (فروردین و اردیبهشت)، دولت بریتانیا برنامههایی برای به رسمیت شناختن استیبل کوینها بهعنوان یک روش پرداخت معتبر در بریتانیا اعلام کرد. استیبل کوین ها، رمزارزهای پایهای هستند که ارزش آنها به دارایی های دیگری مانند دلار آمریکا یا طلا مرتبط است. در واقع قرار است که قیمت آنها همیشه یک دلار باشد. استیبل کوین ها به طور گسترده ای برای معامله رمزارز در صرافی ها یا برای پرداخت خدمات مالی همتا به همتا در اقتصاد مالی غیرمتمرکز (DeFi) استفاده می شوند. تاکنون، تتر پرمعامله ترین استیبل کوین جهان بوده است. USDT در سال 2014 توسط شرکت خصوصی تتر (Tether Ltd) ایجاد شد. محبوبت استیبل کوین تتر روز به روز افزایش یافت و ارزش بازار آن (Market Cap) از 1.5 میلیارد دلار در سال 2018 به بالاترین رقم 80 میلیارد دلار تا اواسط سال 2022 افزایش یافت و بیش از 65 میلیارد دلار تا جولای 2022 را به ثبت رساند؛ به این ترتیب، به سومین رمزارز بزرگ جهان پس از بیت کوین و اتریوم تبدیل شد. این رشد فزاینده به گمانهزنی رسانهها در مورد تأثیر استیبل کوین تتر بر بازار رمزارزها دامن زده و توسعه مقررات استیبل کوین را تسریع کرده است.
آیا فعالان بازار مقدار عرضه تتر را خبر خوبی برای بازار می دانند؟
در علم مدیریت مالی کلاسیک، زمانی که بانکهای مرکزی پول جدیدی ایجاد میکنند (معروف به سیاستهای انبساط پولی)، ارزش داراییها معمولاً افزایش مییابد، اما زمانی که پول را نابود میکنند (معروف به سیاستهای انقباض پولی)، ارزش داراییها معمولاً کاهش مییابد. با این فرض، آیا هنگامی که شرکت تتر رمزارز USDT را تحت فرآیند خاصی تولید می کند (Minting) یا تحت فرآیند دیگری معروف به سوزاندن (Burning) آنرا را از بین میبرد، قیمت بیتکوین هم به همین شکل واکنش نشان میدهد؟
هنگامی که مشتریان، مانند صرافیهای ارزهای دیجیتال، درخواست USDT داشته باشند، شرکت تتر مقادیر USDT جدیدی را در بلاکچین بخصوصی مثلاً در شبکه ترون در ازای دریافت دلار آمریکا ضرب یا مینت میکند. همچنین مشتریان می توانند تترهای خود را در ازای دلار آمریکا بازخرید کنند. در این صورت USDT سوزانده می شود.
تحقیقات مربوطه بر این فرض استوار است که سرمایهگذاران تولید یا ضرب تتر را بهعنوان خبر خوب و سوزاندن تتر را بهعنوان خبر بدی میبینند، زیرا این دو رویداد نشاندهنده افزایش یا کاهش تقاضای اساسی برای رمزارزها و خدمات مالی غیر متمرکز است. برای ارزیابی تأثیر این رویدادها بر قیمت بیت کوین، مینت تتر یا سوزاندن تتر در هر بلاکچینی که تاکنون توسط شرکت تتر در سالهای 2014 تا 2021 استفاده شده، در مقالات مختلف بررسی شده است.
ترس از ضرر در فضای کریپتوکارنسی
تحقیقات نشان داده که قیمت بیت کوین 5 تا 30 دقیقه پس از تولید یا ضرب 1 میلیارد دلار USDT توسط شرکت تتر افزایش یافته است. میزان افزایش بصورت زیر است:
- 0.4 درصد پس از 5 دقیقه
- 0.5 درصد بعد از 10 دقیقه
- 0.6 درصد بعد از 15 دقیقه
- 0.8 درصد بعد از 30 دقیقه
یعنی سرمایه گذاران، مینت USDT را به عنوان یک خبر خوب تصور می کنند. بنابراین، تتر ممکن است نقشی شبیه به نقش یک بانک مرکزی در اقتصاد رمزارزها داشته باشد؛ یعنی همانطور که قبلاً توضیح داده شد، با افزایش نقدینگی این بانک مرکزی مشابه سیاستهای انبساط پولی، قیمت دارایی بیت کوین هم افزایش می یابد.
جالب اینجاست که تحقیقات نشان داده بیان می کند که برخلاف انتظار، سرمایهگذاران به مینت تتر (USDT) واکنش بیشتری نسبت به رویداد سوزاندن آن نشان میدهند؛ به عبارتی، سرمایهگذاران سوزاندن تتر را خبر تلقی نمیکنند. یافتههای تحقیقات در این مورد، اگرچه غیرمنتظره هستند، اما با پدیده ترس از دست دادن یا ضرر کردن (FOMO) که در امور مالی رمزارزها مستند شده است، مطابقت دارد. چراکه سرمایه گذاران به اخبار مثبت (مانند مینت USDT) بیشتر از اخبار منفی (مانند بازخرید USDT) واکنش نشان می دهند.
تأثیر وب سایت Whale Alert
سرمایهگذاران همیشه به تخصص تکنیکال و زیرساختهای محاسباتی برای نظارت مستمر بر بازار رمزارزها و دسترسی به رویدادهای مهم در این حوزه نیاز دارند. بسیاری از این اطلاعات را از طریق وب سایت های مختلفی مانند وِیل الِرت (Whale Alert) هم می توان بدست آورد. این وب سایت میلیونها تراکنش را در بسیاری از شبکه های بلاکچینی ردیابی کرده و حرکات قابلتوجه رمزارزها را در توییتر به طور عمومی اعلام میکند. همچنین، رویدادهای مینت USDT در شبکه اتریوم و ترون را به محض وقوع در توییتر اعلام می کند. تحقیقات نشان داده است که خود رویداد مینت تتر نیست که سرمایهگذاران به آن واکنش شدید نشان میدهند، بلکه زمانی که وب سایت وِیل الِرت (Whale Alert) در مورد آن توییت میکند، واکنش معامله گران شدت می گیرد.
سلب مسئولیت: تلاش گذارنیوز مبتنی بر ارائه محتوای مفید صرفاً جهت افزایش آگاهی مخاطب است و توصیه مالی محسوب نمیگردد.
مترجم: سید امیر موسوی بهبهانی
ویراستار: تارا هدایتی
منبع: blockchainresearchlab