» آرشیو اخبار » رشد 27 درصدی تجارت ایران با آفریقا
رشد ۲۷ درصدی تجارت ایران با آفریقا

رشد 27 درصدی تجارت ایران با آفریقا

26 مهر 1401 6

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا از رشد ۲۷ درصدی تجارت ایران با آفریقا در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: خط جدید هوایی مستقیم ایران و آفریقا تا یک سال دیگر می‌شود.

به گزارش گذارنیوز، دومین نشست بررسی فرصت‌های تجاری بین ایران و آفریقا با محوریت کشور سنگال و با حضور سفرای ایران و سنگال در داکار و تهران توسط باشگاه تجار ایران و آفریقا با هدف زمینه‌سازی و بسترسازی برای افزایش حضور و مشارکت بخش خصوصی در بازارهای صادراتی آفریقا برگزار شد.

سنگال می‌تواند دروازه ورود شرکت‌های ایرانی به سایر کشورهای آفریقایی باشد

«محمدرضا دهشیری» سفیر ایران در سنگال در این نشست به‌صورت ویدیو کنفرانسی، اظهار کرد: سنگال با متوسط رشد اقتصادی ۵ درصدی در طول ۷ سال گذشته از با ثبات‌ترین اقتصادهای آفریقا تبدیل شده و در غرب آفریقا می‌تواند به عنوان دروازه ورود به سایر کشورهای این قاره برای شرکت‌های ایرانی نقش‌آفرینی کند.

تبلیغات جام جهانی قطر

وی افزود: سنگال هم اکنون ریاست دوره‌ای اتحادیه آفریقا را برعهده دارد و این امر می‌تواند شرایط لازم را برای استفاده از ظرفیت‌های تجاری برای شرکت‌های ایرانی را در سنگال فراهم کند.

سفیر ایران در سنگال از برگزاری نمایشگاه بزرگ اقتصادی این کشور در آذرماه سال جاری در داکار خبر داد و افزود: انتظار می‌رود که بیش از ۴۰۰ هزار نفر از این نمایشگاه تجاری دیدن کنند و بیش از یک هزار غرفه در این رویداد مهم غرب آفریقا به عرضه محصولات تجاری در این نمایشگاه با حضور بیش از ۴۰ کشور جهان بپردازند.

دهشیری در خصوص حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه فیداک، اظهار داشت: عرضه محصولات ایرانی در این نمایشگاه و شناساندن ظرفیت‌های اقتصادی ایران به شرکت‌های سنگالی برای ما بسیار حائز اهمیت است و انتظار داریم شرکت‌های تجاری ایران به صورت گسترده در بخش‌های مختلف اقتصادی بتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند.

وی تاکید کرد: شرکت‌های ایرانی که در عرصه کشاورزی، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، تولید شوینده‌ها، صنعت ساختمانی، صنعت نفت، گاز و پتروشیمی فعال هستند می‌توانند در این نمایشگاه حضور موفقیت‌آمیزی داشته باشند تا دو کشور بتوانند از ظرفیت‌های تجاری یکدیگر به خوبی استفاده کنند.

نمایشگاه فیداک یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای بین‌المللی است/ سنگال دروازه ورود به بازار ۵۰ کشور

«سالیو نیانگ دیانگ» سفیر سنگال در تهران در دومین نشست توسعه روابط تجاری با آفریقا با محوریت سنگال که به همت باشگاه تجار ایران و آفریقا برگزار شد، اظهار داشت: ابتدا از گروه الفجر و باشگاه تجار ایران و آفریقا برای برگزاری این نشست و فراهم آوری امکانات برای توسعه روابط ایران و آفریقا تشکر می‌کنم.

وی افزود: بیش از هر چیزی باید دانست که سنگال با توجه به ظرفیت‌های جغرافیایی و مرزهایی که با سایر کشورها دارد، دارای مزیت‌های استراتژیک بسیاری است، سنگال به دریای آزاد متصل است و همچنین مسیر مستقیم پروازی نیز به آمریکا و اروپا و آسیا را دارد و به مناطق ویژة آفریقا نیز دسترسی‌های خوبی دارد و در جابه‌جایی کالا به سایر کشورهای آفریقایی نیز دروازه ورود است .

سالیو نیانگ دیانگ تاکید کرد: البته در حال حاضر با جمهوری اسلامی ایران خط هوایی مشترک داریم و در حال گسترش روابط برای تاسیس خط هوایی مستقیم از ایران تا آفریقا با همکاری شرکت الفجر هستیم و تا نیمه اول سال ۲۰۲۳ به نتیجه خواهیم رسید.

سفیر سنگال در خصوص اقتصاد این کشور توضیح داد: سنگال دارای اقتصاد باز است به طور ویژه‌ای امکان ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب‌وکارها را برای فعالان این حوزه افزایش می‌دهد، ما عضو سازمان‌های منطقه‌ای و همچنین سازمان اکو از هستیم که دارای ۳۶ میلیون عضو است و در حوزه گسترش روابط تجاری کار می‌کند، به‌علاوه می‌توانیم در حوزه فعالیت‌های نفتی و گازی کارها را توسعه دهیم، اما مهم‌ترین ویژگی درباره سنگال این است که وقتی شرکت ایرانی به اقتصاد سنگال وارد می‌شود می‌تواند با ۵۰ کشور دنیا در ارتباط باشد و تبادل تجاری داشته باشد و در این بین واحد پول ۸ کشور نیز یکسان است و این توسعه روابط مالی برای سیستم سیاسی هر دو کشور نیز مطلوب خواهد بود.

وی گفت: در حوزه مسائل داخلی سنگال باید بگویم که کشور ما همواره در آرامش بوده و نسبت به الباقی کشورها تاریخچة طولانی از صلح داریم و محیط خوبی برای ورود نسبت به سایر کشورها را دارا هستیم، برای توسعه روابط تجاری نیز سیستم مالیاتی جذابی در سنگال اجرا می‌شود که فارق از پروسه‌های اداری است و انگیزه‌های سرمایه‌گذاران را افزایش می‌دهد از جمله اینکه اگر در سنگال بتوانید کسب‌وکاری راه‌اندازی کنید تا سه سال معاف از مالیات خواهید بود و اگر صادرات را از کشور سنگال رقم بزنید تا ۵۰ درصد میزان عوارض صادرات معاف خواهد بود.

سفیر سنگال ادامه داد: یک فعال اقتصادی می‌تواند ظرف ۲۴ ساعت کسب‌وکار خود را در سنگال ثبت کند و در ۱۰ روز صادرات و واردات خود را شروع کند و در ۴۰ روز می‌تواند ساختمان اداری یا هر چیزی که مربوط به آن است را در سنگال تملک کند و با سیستم مالی آنلاین شروع به کار کند. این دولت ما سرمایه‌گذاری‌ها را ضمانت می‌کند تا اگر به دلیل مشکلات خاص داخلی سنگال کسب‌وکاری دچار مشکل شد برای سرمایه اولیه‌اش غرامت پرداخت می‌شود.

سالیو نیانگ دیانگ در خصوص بزرگ‌ترین رویداد تجاری در غرب آفریقا اظهار داشت: نمایشگاه فیداک که یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای بین‌المللی است را به‌زودی میزبانی می‌کنیم و این فرصت خوبی برای شرکت‌کنندگان ایرانی است. در سال‌های گذشته ایران مهمان افتخاری نمایشگاه فیداک بود، ولی برای همان محصولات کشاورزی محدود استقبال بسیاری در کشورمان شده است؛ چون اقبال خوبی برای کالاهای ایرانی در آفریقا وجود دارد.

وی در این نشست تاکید کرد: اکنون باید به بخش خصوصی دو کشور اعتماد کنیم تا روابط تجاری توسعه بیشتری پیدا کند. ما اعتقاد داریم که فضای خوبی از این حیث وجود دارد و همه توانمان را به کار خواهیم گرفت که این روابط را گسترش بدهیم و من به عنوان سفیر برای انجام این اهداف تمام تلاشم را خواهم کرد.

مدیرعامل باشگاه تجار ایران و آفریقا: به دنبال مرتفع کردن مشکلات تجارت با آفریقا هستیم

«سید عبدالله حسینی» مدیرعامل باشگاه تجار ایران و آفریقا نیز در این نشست اظهار داشت: برای گسترش این روابط لازم است در ابتدا زیر ساخت‌های اقتصادی سنگال را بشناسیم، لذا بررسی سند چشم‌انداز دولت سنگال که در سال ۲۰۱۴ تصویب شده و طرح‌هایی است برای توسعه کشور سنگال تا سال ۲۰۳۵ را باید مورد توجه قرار دهیم، اقتصاد سنگال در این سند با عنوان اقتصاد در حال ظهور ذکر شده است.

وی افزود: این طرح ۳ محور اصلی دارد که محور اول بر مبنای تحول ساختار اقتصادی است تا جذب سرمایه‌گذاری‌ها برای کشور سنگال به صورت حداکثری انجام شود، محور دوم افزایش ثروت ملی است که نابرابری‌های اقتصادی را در جامعه سنگال از بین خواهد برد و محور سوم تقویت امنیت و ثبات ملی و حاکمیت آرام در کشور سنگال است که با داشتن زیرساخت‌های اقتصادی قوی هر سه هدف اصلی این طرح تحولی صورت خواهد گرفت.

حسینی گفت: این طرح به PSC معروف هست که شامل ۶ پیش‌شرط مهم است تا زمینة پیشرفت این کشور را تامین کند که از مهم‌ترین این پیش شرط‌ها تامین انرژی کافی برای این کشور است، زیرا سنگال صاحب انرژی نیست؛ بنابراین برای اجرای این طرح ابتدا نیاز به تامین انرژی کافی دارد .

مدیرعامل باشگاه تجار ایران و آفریقا ادامه داد: مسئله بعدی تامین نیروی کار و نیروی متخصص برای این کشور است و مطلب بعدی امکان توسعه زیرساخت‌های حمل و نقلی مثل ریل و جاده‌هاست که از این طریق امکان بهره‌گیری از منابع اقتصادی سنگال افزایش خواهد یافت و پیش شرط بعدی که تا حدودی صورت گرفته است بهبود فضای کسب و کار است.

وی بیان کرد: در ابتدا برای شروع این طرح PAP را اجرایی کردند که در طول چهار سال بیشتر روی بخش‌هایی که مدنظر سنگال بود تمرکز شده مثل کشاورزی، شیلات، حمل و نقل و… که البته توانستند توفیقات مناسبی هم به دست بیاورند. جمعیت سنگال ۱۸ میلیون نفر هست که حدود یک‌سوم این جمعیت جوان هستند ولی متأسفانه رشد جمعیت این کشور با رشد بازار کار متناسب نیست.

حسینی در خصوص رشد اقتصادی سنگال گفت: نرخ رشد اقتصادی سنگال از یک و نیم درصد در سال ۲۰۱۹ به شش و نیم درصد رسید که رشد قابل‌توجهی به شمار می‌آید؛ ولی متاسفانه به دلیل مشکلاتی که بیماری کرونا به وجود آورد این نرخ بعد از آن به شش درصد کاهش پیدا کرد و در حال حاضر به خاطر مسائلی که جنگ اکراین به وجود آورده است این نرخ به چهار و نیم کاهش پیدا کرده و تاثیر منفی بر اقتصاد این کشور داشته است.

مدیرعامل باشگاه تجار ایران و آفریقا گفت: سنگال در برخی صنایع مانند تولید برق توسعه پیدا کرده و دیده شده است که در رابطه با تامین برخی موارد دیگر که در گذشته کمبود یا مشکلی وجود داشته اکنون به خودکفایی رسیده‌اند.

وی افزود: زیرساخت‌ها و سرعت اینترنت رشد چشمگیری داشته، مشارکت زنان تا ۴۳ درصد افزایش داشته نرخ امید به زندگی از ۶۰ سال به ۶۵ سال رسیده و در مجموع می‌شود گفت سطح کلی این چشم‌انداز توانسته اقتصاد سنگال را به تحرکی قابل‌قبول مواجه کند طبیعتاً تجار لازم است برای همکاری‌های دوجانبه با این کشور از این موارد آگاهی لازم را داشته باشند.

حسینی اضافه کرد: در حوزه روابط بین ایران و سنگال در سال ۸۶ حدود ۱۶ میلیون دلار به سنگال صادرات داشتیم که این رقم در سال ۹۱ به ۱۰ میلیون دلار رسیده و این تنزل تا سال ۹۹ ادامه داشته که به یک میلیون دلار رسیده و دوباره در سال ۱۴۰۰ به ۲ و نیم‌میلیون نفر دلار افزایش داشته که حاصل تلاش‌های دولت سیزدهم و مشارکت بخش خصوصی است.

مدیرعامل باشگاه تجار ایران و آفریقا گفت: طبیعتاً این مشکل حاکی از مشکلات زیرساختی ماست که باشگاه تجار ایران و آفریقا به‌عنوان یک فعال تجاری در بخش خصوصی در راستای کاهش این مشکلات فعالیت می‌کند.

وی تاکید کرد: از اقدامات باشگاه تجار ایران و آفریقا برای مرتفع‌سازی و توسعه روابط تجاری ایران و آفریقا فراهم‌آوردن امکانات لازم برای شرکت در نمایشگاه‌های مشترک است که در حال حاضر برای شرکت در نمایشگاه بین‌المللی فیداک که ۴۰۰ هزار بازدید کننده و ۱۰۰۰ غرفه‌دار از ۴۰ کشور دنیا را میزبانی می‌کند، تورهای تجاری برگزار می‌کند که علاقهمندان اطلاعات لازم در این حوزه را می‌توانند در سایت باشگاه تجار ایران و افریقا به نشانی Ircabc.club/Fidak بیابند.

روابط تجاری ایران و سنگال شتاب می‌گیرد

«شیخ سیسه» مشاور رئیس جمهور و رئیس اتحادیه تجار (UNACOIS YESSAL) جمهوری سنگال نیز در ارتباط ویدئو کنفرانسی در نشست توسعه روابط تجاری با قاره آفریقا ویژه کشور سنگال بیان کرد: تفاهم‌نامه‌ای که بین اتحادیه تجار سنگال و هلدینگ بین‌المللی الفجر بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سنگال، امضا شد، موضوع مهم و با اهمیتی برای بخش خصوصی و همچنین دولت دو کشور است، زیرا اتحادیه تجار سنگال، بیش از یک‌صد هزار عضو در داخل و خارج از کشور سنگال دارد و باشگاه تجار ایران و قاره آفریقا نیز هزاران عضو فعال دارد که شامل تجار، بازرگانان داخلی و خارجی است، همین موضوع می‌تواند با هم‌افزایی دو کشور از طریق تفاهم‌نامه منعقد شده، روابط تجاری بین‌المللی گسترده‌ای بین طرفین شکل دهد.

وی افزود: در مورد هلدینگ الفجر و باشگاه تجار ایران و آفریقا و بازدیدی که از آن داشتم از امکانات و تسهیلات ویژه ای برخوردار است و سازمانی بسیار مهم که علاوه بر اینکه خود شامل تعداد زیادی شرکتهای زیرمجموعه است، بهترین شرکت های ایران و تجار و بازرگانان را جهت اهداف تجاری گرد هم می آورد. از این رو امیدواریم بتوانیم شرکای تجاری خوبی برای پیشرفت دو کشور باشیم. تلاش های دو طرف می تواند یک اقتصاد قوی بین ایران و سنگال ایجاد کند. علاوه بر این، اعضا می توانند از مزایای ایجاد روابط جدید بین دو طرف برخوردار شوند.

مشاور رئیس جمهور جمهوری سنگال در خصوص تفاهم‌نامه تجار دو کشور گفت: به نظر من، این یادداشت تفاهم همچنین می‌تواند روابط بهتری را بین دو کشور ایران و سنگال ایجاد کند، همچنین امکانات و فرصت‌هایی را به دولت‌های ما می‌دهد تا راه‌های جدیدی برای همکاری برای توسعه دو ملت خود بیابند. هر دو تشکل از فعالان بخش خصوصی و اقتصادی شکل گرفته است، بنابراین می‌توانیم با سایر تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی در سراسر جهان در هر کشور مورد نیاز ارتباط برقرار کرده و کار کنیم.

شیخ سیسه تاکید کرد: از آنجایی که ما در سنگال روابط مطلوبی با ریاست جمهوری و مقامات ارشد داریم، می‌توانیم از طریق سفارت سنگال در هر کشوری فعالیتمان با آن کشور را توسعه دهیم، این امر به ما کمک می‌کند تا تمام نیازهایمان را در خارج از کشور تأمین کنیم.

رییس اتحادیه تجار سنگال ابراز امیدواری کرد تا با شکل‌گیری مناسبات بین این دو تشکل شاهد روابط تجاری و بین‌الملل همه‌جانبه بین دو کشور باشیم و هر دو برای این مهم با عزمی راسخ تلاش کنیم و با یاری خداوند روزبه‌روز زنجیره با ارزش ما جهت اهداف مشترک به نفع دو کشور، را بزرگ‌تر کنیم.

رشد ۲۷ درصدی تجارت ایران با آفریقا در نیمه نخست امسال

«سید روح اله لطیفی» قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در دومین نشست توسعه تجارت ایران و آفریقا با محوریت سنگال اظهار داشت: تجارت ۶ماهه ایران به آفریقا، یک میلیون و ۴۳۷ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش ۷۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه با رشد یک‌درصدی در وزن و رشد ۲۷ درصدی در ارزش همراه بوده است.

وی افزود: از این میزان، یک میلیون و ۳۸۲ هزار تن کالا به ارزش ۷۱۰ میلیون دلار صادرات ایران به آفریقا بوده که با رشد ۲۴ درصدی همراه بوده است.

لطیفی گفت: واردات ایران از آفریقا هم ۵۶ هزار تن کالا به ارزش ۵۲ میلیون دلار بوده که با رشد ۶۹ درصدی در وزن و ۹۰ درصدی در ارزش همراه بوده است.

سخنگوی سابق گمرک در خصوص مقاصد صادرات ایران به آفریقا گفت: هفت مقصد اول صادرات ایران به آفریقا به ترتیب آفریقای جنوبی با بیش از ۲۱۰ میلیون دلار (رشد ۱۰۲درصدی)، موزامبیک با ۱۴۵ میلیون دلار (رشد ۲۱۱۹درصدی)، نیجریه با ۱۱۵ میلیون دلار (رشد ۱۶۳درصدی)، غنا با ۷۶٫۵ میلیون دلار (کاهش ۶۶درصدی)، ساحل عاج با ۴۰ میلیون دلار (رشد ۲۰۷ درصدی)، کنیا با ۳۱ میلیون دلار (کاهش ۱۸ درصدی) و تانزانیا با ۲۷ میلیون دلار (کاهش ۲۸ درصدی) در ۶ ماه نخست امسال بودند.

وی افزود: هفت کشور اول فروش کالا به ایران در قاره آفریقا نیز به ترتیب تانزانیا با فروش ۱۴٫۵ میلیون دلار، کنیا با ۱۰٫۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی ۵.۳میلیون دلار، غنا با ۵ میلیون دلار، کنگو با ۴٫۷ میلیون دلار، سیشل با ۳.۳ میلیون دلار و مصر با ۳ میلیون دلار بودند.

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا توضیح داد: در نیمه نخست امسال ۴۰ کشور مقصدِ صادرات کالای ایرانی در قاره آفریقا بودند و از ۱۹ کشور هم از این قاره کالا وارد ایران شده است.

لطیفی در خصوص میزان تجارت با سنگال در این مدت گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۷۵۴ تن کالا به ارزش ۳۷۶ هزار دلار به سنگال صادر شده که نسبت به مدت مشابه با کاهش ۴۰ درصدی در وزن و ۵۵ درصدی در ارزش همراه بوده است این میزان در برابر صادرات ۴ میلیارد دلاری و واردات ۸ میلیارد دلاری سنگال در سال بسیار ناچیز است و باشگاه تجار ایران و آفریقا و اتحادیه تجار سنگال به همراه نمایندگی‌های دیپلماتیک دو کشور در تلاش هستند تا میزان تجارت تهران و داکار در مسیر رشد قرار بگیرد.

لطیفی افزود: راه‌اندازی خط هوایی مستقیم بین ایران و کشورهای آفریقایی نیز با همت باشگاه تجار ایران و آفریقا و ورود گروه کسب‌وکار بین‌المللی الفجر تا یک سال آینده راه‌اندازی می‌شود و برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی فیداک سنگال نیز اقدامات مناسبی انجام شده است.

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا گفت: شرکت‌های ایرانی تا هفتم آبان فرصت دارند تا با مراجعه به تارنمای http://ircabc.club/fidak در این رویداد مهم غرب آفریقا شرکت کنند.

گفتنی است که این نمایشگاه از ۲۵ آذر تا ۱۰ دی‌ماه در داکار سنگال برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×